Konkurser i Norge

99 butikker og rundt 400 ansatte kuttes fra Vita-kjeden

Kraftige kutt i arbeidsplasser og antall butikker er det de nye eierne mener må til for å få Vita på rett kjøl. Nå har de også solgt flere butikker og erstattet toppsjefen med tidligere kosmetikk-topp.

Eieren av Vita, Cosmetic Group, slo seg konkurs den 21. oktober
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Det har lenge vært usikkert hvor mange Vita-butikker de nye eierne i Jotunfjell Partners vil redde etter konkursen i Cosmetic Group som satte til sammen 231 butikker i fare for nedleggelse.

Søndag kveld ble det klart at 99 butikker ikke får bli med videre. Disse vil enten bli lagt ned, eller så vil franchise-eierne ha muligheten til å drive dem videre i en annen kjede eller som uavhengige butikker, men uten Vita-navnet på veggen.

Jotunfjell skriver i en melding at de ønsker å hjelpe franchisetakerne videre med å finne et potensielt nytt hjem, uten å utdype hvordan.

400 arbeidsplasser forsvinner fra Vita

Til sammen vil 132 butikker drives videre - 24 med andre eiere enn Jotunfjell, og 108 under Vita-merkevaren. 600 arbeidsplasser blir igjen i kjeden som opplyste ved konkursen at de hadde 1.000 ansatte fordelt på 207 butikker.

Det betyr at rundt 400 arbeidsplasser forsvinner fra Vita-kjeden, i tillegg til en rekke flere som mister jobben i Loco-kjeden som også ble lagt ned tidligere i år. Loco-kjeden hadde 24 butikker

Det er ikke sikkert hvordan hovedkontoret preges av nedskjæringene, men da konkursen var et faktum, ble det opplyst at Cosmetic Group hadde 1.300 ansatte.

– Mandag starter neste etappe for Vita-kjeden. Vita har høyt kvalifiserte og noen av de desidert beste fagfolkene i bransjen, og sammen starter nå arbeidet med å gjenerobre kundens tillit, sier Thor Hauge som er den nye daglige lederen i kjeden, i en melding til E24.

Han tar over etter Kristina Johansson som fungerte som leder frem til konkursen 21. oktober.

Selger Vita Exclusive

Tidligere denne uken meldte E24 om at kjøpesenterkjeden Alti tok over ni Vita-butikker på deres sentre rundt omkring i Norge. Jotunfjell opplyser at dette nå skal dreie seg om ti butikker.

Butikkene skal selges videre, og årsaken til at Alti kjøper dem i første omgang, er for å unngå at det blir en rekke tomme lokaler i kjøpesentrene deres.

På samme måte har Jotunfjell solgt søsterkjeden til Vita, kalt Vita Exclusive, til eierne av parfymeriet Fredrik & Louisa, som nå blir gjort om til Fredrik & Louisa-butikker.

De resterende fem Vita Exclusive-butikkene fortsetter under Jotunfjells eierskap.

Ingen av partene opplyser om prisen på transaksjonene.

Kosmetikk-topp som ny sjef

– Vi skal tilbake til røttene og sørge for at Vita igjen blir oppfattet som den lett tilgjengelige faghandelsbutikken med de beste prisene på kvalitetsprodukter innen kosmetikk og velværeprodukter, sier Hauge i meldingen søndag kveld.

Hauge har blant annet erfaring som toppsjef i den internasjonale kosmetikkjeden Douglas som i 2015 satset Norge, men som tre år senere ga opp satsingen.

Hauge har også vært daglig leder av Esthetique, samt at han var med på å kjøpe Vita fra Magne Langvegg i 1994.

Videre var han med på å selge og kjøpe Vita fra Reitan til Validus i 2003 og satt som medeier i Vita og Cosmetic Group under Validus-perioden, som eide kjeden før FSN Capital og Norgesgruppen kom inn på eiersiden.

– Jeg vil berømme alle som har bidratt positivt i butikkene og på hovedkontoret i den uoversiktlige og vanskelig perioden etter konkursen. Vi er imponerte over stå-på-viljen i den hektiske og krevende tiden som vi nå legger bak oss, og jeg ser virkelig frem til fortsettelsen, avslutter Hauge.

Det vil foregå opphørssalg i Vita-butikkene som legges ned frem til midten av november eller til det er tomt for varer.

Les også

Kjøpesenterarving redder ni Vita-butikker

Les også

Spyttet inn tosifret millionbeløp for å redde Vita-eier: – Mye vi skulle gjort tidligere

Les på E24+

Dette er våpendragerne i høstens viktigste slag i norsk dagligvare

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Konkurser i Norge
 2. Vita
 3. Kosmetikk
 4. Jotunfjell Partners
 5. Butikker
 6. Alti

Flere artikler

 1. Jotunfjell Partners vil avvikle Loco-kjeden

 2. Jotunfjell Partners blir nye eiere av Vita og Loco

 3. Nye Vita-eiere legger ned 58 butikker etter endt opphørssalg

 4. Disse selskapene gikk konkurs i år: – Konkursene har vært større enn tidligere

 5. Kosmetikkjeder konkurs – 1.300 ansatte berøres