EU godkjenner tysk milliardlån til Air Berlin

EU-kommisjonen godkjent mandag Tysklands planer om å innvilge lån til Air Berlin på 150 millioner euro for å holde driften i gang før selskapet skal selges.

Air Berlin ble erklært konkurs i midten av august etter at hovedeier Etihad nektet å bidra med nye midler til å opprettholde driften.

Foto: Fabrizio Bensch Reuters
Publisert:

Lånet tilsvarer 1,4 milliarder kroner. Air Berlin ble erklært konkurs i midten av august etter at hovedeier Etihad Airways fra De forente arabiske emirater ikke lenger ville tilføre nye midler for å opprettholde driften. Lånet fra den tyske regjeringen gjør det mulig for Air Berlin å gjennomføre planlagte flygninger og drive selskapet en stund til.

– EU-kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, Tysklands planer om å låne 150 millioner euro til mellomfinansiering av Air Berlin, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen.

– Tiltaket muliggjør en ordentlig avvikling av det insolvente flyselskapet Air Berlin uten å skade konkurransen i det indre markedet, heter det videre.

Air Berlin skriver i en pressemelding at det pågår forhandlinger om salg av virksomheten. Lufthansa står klar til å overta flere fly. Det Lufthansa-eide selskapet Germanwings inngikk tidligere i år en avtale om å lease 33 av Air Berlins fly.

Air Berlin, som ble stiftet i 1978, har 8.900 ansatte. Selskapet har slitt med røde tall i flere år og har opparbeidet 1,1 milliarder euro i gjeld, eller rundt 10,4 milliarder kroner.

Les også

Ryanair-sjefen mener Norwegian er i ferd med å gå tom for penger

Les også

Analytiker: – Aksjefallet skyldes O'Learys kommentar

Les også

Avinor mener luftfarten kan kutte 30 prosent av utslippene innen 2030

Her kan du lese mer om