EU godkjenner tysk milliardlån til Air Berlin

EU-kommisjonen godkjent mandag Tysklands planer om å innvilge lån til Air Berlin på 150 millioner euro for å holde driften i gang før selskapet skal selges.

Air Berlin ble erklært konkurs i midten av august etter at hovedeier Etihad nektet å bidra med nye midler til å opprettholde driften.

Foto: Fabrizio Bensch Reuters
  • NTB
Publisert:

Lånet tilsvarer 1,4 milliarder kroner. Air Berlin ble erklært konkurs i midten av august etter at hovedeier Etihad Airways fra De forente arabiske emirater ikke lenger ville tilføre nye midler for å opprettholde driften. Lånet fra den tyske regjeringen gjør det mulig for Air Berlin å gjennomføre planlagte flygninger og drive selskapet en stund til.

– EU-kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, Tysklands planer om å låne 150 millioner euro til mellomfinansiering av Air Berlin, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen.

– Tiltaket muliggjør en ordentlig avvikling av det insolvente flyselskapet Air Berlin uten å skade konkurransen i det indre markedet, heter det videre.

Air Berlin skriver i en pressemelding at det pågår forhandlinger om salg av virksomheten. Lufthansa står klar til å overta flere fly. Det Lufthansa-eide selskapet Germanwings inngikk tidligere i år en avtale om å lease 33 av Air Berlins fly.

Air Berlin, som ble stiftet i 1978, har 8.900 ansatte. Selskapet har slitt med røde tall i flere år og har opparbeidet 1,1 milliarder euro i gjeld, eller rundt 10,4 milliarder kroner.

Les også

Ryanair-sjefen mener Norwegian er i ferd med å gå tom for penger

Les også

Analytiker: – Aksjefallet skyldes O'Learys kommentar

Les også

Avinor mener luftfarten kan kutte 30 prosent av utslippene innen 2030

Her kan du lese mer om

  1. EU
  2. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Siste Air Berlin-fly tar av: Billettene solgt for seks ganger høyere pris

  2. Lufthansa kjøper opp konkurstruede Air Berlin

  3. EU godkjenner Tysklands redningspakke til Lufthansa

  4. Annonsørinnhold

  5. Tyskland redder Lufthansa med krisepakke på 100 mrd.

  6. Konkurs kan gi tysk åpning for Norwegian