Ny Innovasjon Norge-topp slutter

Etter at Anita Krohn Traaseth varslet at hun slutter som administrerende direktør i Innovasjon Norge, er det nå klart at også HR-sjef Yvonne Fosser forlater sin stilling.

SLUTTER: Etter at Anita Krohn Traaseth varslet sin avgang som administrerende direktør for Innovasjon Norge i november, er det nå klart at også HR-direktør Yvonne Fosser forlater sin stilling, får E24 bekreftet.

Foto: Innovasjon Norge
  • Karl Wig
  • Ingvild Sagmoen
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

– Vi takker for en entusiastisk og engasjert innsats, og ønsker Fosser all mulig lykke til videre, uttaler Innovasjon Norges konstituerte toppsjef, Hans Martin Vikdal, til E24.

Yvonne Fosser har i en årrekke vært en nær lederkollega og venn av Traaseth. De jobbet sammen i HP Norge, og da Traaseth fikk jobben som Innovasjon Norge-sjef i 2014, tok det ikke langt tid før Fosser fulgte etter.

Gitt relasjonen deres vakte det reaksjoner da Traaseth ga Fosser den høythengende jobben som HR-direktør for det statlige selskapet i 2015, etter en rask søkeprosess.

Etter at Traaseth i november varslet at hun forlater Innovasjon Norge, får E24 nå bekreftet at også HR-sjefen slutter.

Partner i rådgivningsselskap

Fosser har fått ny jobb som partner i rådgivningsselskapet Medvind Personal. Selskapets daglige leder, Ann-Charlotte Huitfeldt, opplyser at Fosser starter i stillingen 1. august.

– Med den erfaringen hun har fra både privat og offentlig sektor, skal hun sammen med oss videreutvikle vår satsing innen organisasjonsutvikling, med fokus på team- og lederutvikling, skriver Huitfeldt til E24.

Vikdal sier Fosser har gjort en svært viktig jobb i omstillingen av Innovasjon Norge.

– Vi håper erfaringene herfra nå kan komme enda flere virksomheter til gode, sier han.

Innovasjon Norge opplyser at Fosser ikke har noen kommentar til saken.

Det er fortsatt ukjent hvem som blir den nye arbeidsgiveren til Traaseth, som på Twitter har skrevet at hun skal blir partner i et ikke-navngitt "vekstselskap".

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Disse ønsker stillingen som Innovasjon Norge-sjef

  2. Nå starter jakten på Traaseths etterfølger

  3. – Jeg er veldig opptatt av resultater

  4. Annonsørinnhold

  5. Innovasjon Norge slanker ledergruppen

  6. – Mente vi kjente ham godt nok