Lyft og Waymo slår seg sammen mot Uber

Samarbeidet intensiverer kappløpet om å gjøre selvkjørende biler tilgjengelig for folk flest, og øker konkurransen til Uber.

KLAR FOR KONKURRENTER: Under American International Auto Show i Detroit i januar, presenterte Waymo-sjef John Krafcik en spesiallaget Chrysler Pacifica Hybrid som er Alphabets selvkjørende bil-baby. Nå slår Waymo seg sammen med Lyft for å gå kommersielt ut med teknologien sin, og for utkonkurrere deres felles nemesis Uber.
Publisert: Publisert:

– Waymo har dagens best utviklede teknologi innen selvkjørende biler. Sammen har vi et felles mål om å tilby verdens beste transporttilbud, sier en pressetalskvinne fra Lyft til New York Times.

Waymo er en del av Alphabet, Googles moderselskap, som jobber med selvkjørende bilteknologi, mens Lyft er nest største bildelingstjeneste i USA etter Uber.

– Lyfts visjon om å endre urban transport vil gjøre det mulig for oss å nå flere med vår selvkjørende-teknologi, sier en representant fra Waymo om samarbeidet.

Les også

Nå skal Apple teste selvkjørende biler

Utfordrer Uber

Når de to Silicon Valley-selskapene slår seg sammen, blir de en betydelig sterkere konkurrent for Uber.

Selv om Lyft er nummer to blant bildelingstjenestene i USA, er det et stort sprang opp til Uber, og de to selskapene er bitre rivaler. Det er også et kappløp mellom Waymo og Uber om å utvikle teknologi til selvkjørende biler.

Waymo er for tiden i en rettslig konflikt med Uber, da de hevder at Uber bruker handelshemmeligheter stjålet fra Waymo til å utvikle sin teknologi.

BESKYLDES FOR TEKNOLOGI-TYVERI: Uber anklages for å bruke stjålet materiale om selvkjørende bilteknologi fra Waymo. Bildelingsgiganten motsetter seg beskyldningene, og sier at de har jobbet med potensielt overlegen teknologi. I september i fjor kunne Uber tilby journalister prøvetur i en av sine selvkjørende biler i Pittsburgh.

Diffuse detaljer

Det er ennå uklart hvilke konkrete produkter og tjenester som vil komme på markedet gjennom samarbeidet mellom Lyft og Waymo.

Sammenslåingen ble påbegynt i fjor sommer, da grunnleggerne av Lyft og Waymo-sjefen møttes, ifølge kilder New York Times har snakket med.

Til tross for at både Lyft eller Waymo har vært tilbakeholdne med detaljene i avtalen deres, er samarbeidet mellom dem en sterk indikator på at Waymo mener at deres selvkjørende-teknologi er forbi forskningsstadiet og klar for det kommersielle markedet.

Les også

Samsung tester ut førerløse biler

Les også

Italia opphever Uber-forbud

Les også

Uber legger ned i Danmark, men: Vi blir i Norge!

Publisert:

Her kan du lese mer om