Orkla vil legge ned saftfabrikk i Skien

28 ansatte risikerer å miste jobben dersom Orkla gjør alvor av planene om å flytte produksjonen ved Gimsøy Kloster i Skien til Sverige og andre fabrikker.

VURDERER SAFTFABRIKK: Konsernsjef i Orkla, Peter A. Ruzicka.
Publisert: Publisert:

Ved fabrikken produseres saften FUN Light og Tomtegløgg, samt energidrikk i pulverform og ulike essenser. Orkla vil flytte produksjonen av de to førstnevnte til Kumla i Sverige. Den øvrige produksjonen blir flyttet til andre fabrikker.

– Ved å redusere antall fabrikker vil vi styrke vår langsiktige konkurransekraft og frigjøre mer ressurser til innovasjon og vekst innenfor sukkerfri drikke og konsentrater, hvor vi i dag møter betydelig konkurranse, sier styreleder i Orkla Foods Norge, Atle Vidar Nagel-Johansen.

– Hastverk

De 28 ansatte ble informert om planene mandag. Klubben er svært misfornøyd, og peker på at det kontinuerlig har pågått forbedringsprosjekter for å tilpasse seg markedet ved fabrikken på Gimsøy.

– Til tross for god utvikling de siste månedene, planer for ytterligere effektiviseringstiltak og fortsatt titalls millioner i overskudd, vurderer Orkla å legge ned fabrikken i Skien, og flytte produksjon av FUN Light og Tomtegløgg til Sverige, sier klubbleder Ingvild Søndergaard.

– Vi ansatte i Skien mener at Orklas endring av strategi det siste året har medført et hastverk som gjør at beslutningsmaterialet ikke har blitt grundig nok utredet i forkant av intensjonsbeslutningen, understreker hun.

De ansatte krever nå at det blir gitt nødvendig tid til å kvalitetssikre effekten av investeringene og tiltakene som allerede er iverksatt, før en beslutning om nedleggelse blir fattet.

Også LO reagerer skarpt på planene, og peker på at norske hjørnesteinsbedrifter legges ned i en tid med et desperat behov for fremtidsrettede og bærekraftige alternativer til en hardt presset oljesektor.

Drøftelser

Orkla Foods Norge varslet mandag Telemark fylkeskommune om planene. Selskapet har bedt fylkeskommunen innkalle til drøftelser etter bestemmelsene i Omstillingsloven.

Etter at drøftelsene er gjennomført vil en endelig beslutning bli tatt av styrene i Orkla Foods Norge og Orkla Foods Sverige.

Dersom flyttingen av produksjonen blir vedtatt, vil de ansatte på Gimsøy ha jobb ut året.

Les også

Hagen refser Orkla for svak vekst: Kan sope inn 623 mill. i utbytte

Les også

Orkla legger ned i Larvik og Brumunddal

Les også

Orkla blar opp 475 millioner for intimpleie

Publisert:

Her kan du lese mer om