Disney ruster opp Disneyland Paris for 19,3 milliarder

Walt Disney Company annonserte tirsdag en plan om å investere 2,0 milliarder euro (tilsvarende 19,3 milliarder kroner) for å utvide fornøyelsesparken Disneyland Paris.

UTVIDES: Disney bruker milliarder på å utvide Disneyland Paris. Utvidelsen vil skje i faser over flere år, fra og med 2021.

Foto: Benoit Tessier Reuters
Publisert:

Det melder Reuters.

Investeringen skal ha blitt annonsert av konsernsjef Bob Iger i Disney etter et møte han hadde i Paris med Frankrikes president Emmanuel Macron.

Parken skal utvides med et nytt område basert på Marvel-tegneseriene Spider-Man og Hulken, samt et annet område basert på Disney-filmen Frozen og Star Wars.

Utvidelsen vil skje i faser over flere år, fra og med 2021.

– Ekspansjonsplanen er en av de mest ambisiøse utviklingsprosjektene i Disneyland Paris siden åpningen i 1992 og understreker selskapets satsing på parkens langsiktige suksess som en pilar for Disneys merkevare i Europa, skriver Walt Disney Company i en uttalelse.

Ifølge Reuters skal Walt Disney så langt bare ha utviklet omtrent halvparten av de drøye 22 kvadratkilometerne med tomteareal de eier i Marne-la-Vallée-området, så det er godt med plass igjen til de nye attraksjonene.

Parken utenfor Paris sentrum åpnet i 1992 under navnet Euro Disney Resort, men byttet senere navn. Disney-konsernet tok i fjor full kontroll over selskapet som eier parken ved å kjøpe ut de andre aksjonærene.

Parken ansetter rundt 16.000 mennesker og står for en betydelig del av Frankrikes årlige inntekter fra turisme.

Her kan du lese mer om