Disney ruster opp Disneyland Paris for 19,3 milliarder

Walt Disney Company annonserte tirsdag en plan om å investere 2,0 milliarder euro (tilsvarende 19,3 milliarder kroner) for å utvide fornøyelsesparken Disneyland Paris.

UTVIDES: Disney bruker milliarder på å utvide Disneyland Paris. Utvidelsen vil skje i faser over flere år, fra og med 2021.

Foto: Benoit Tessier Reuters
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Det melder Reuters.

Investeringen skal ha blitt annonsert av konsernsjef Bob Iger i Disney etter et møte han hadde i Paris med Frankrikes president Emmanuel Macron.

Parken skal utvides med et nytt område basert på Marvel-tegneseriene Spider-Man og Hulken, samt et annet område basert på Disney-filmen Frozen og Star Wars.

Utvidelsen vil skje i faser over flere år, fra og med 2021.

– Ekspansjonsplanen er en av de mest ambisiøse utviklingsprosjektene i Disneyland Paris siden åpningen i 1992 og understreker selskapets satsing på parkens langsiktige suksess som en pilar for Disneys merkevare i Europa, skriver Walt Disney Company i en uttalelse.

Ifølge Reuters skal Walt Disney så langt bare ha utviklet omtrent halvparten av de drøye 22 kvadratkilometerne med tomteareal de eier i Marne-la-Vallée-området, så det er godt med plass igjen til de nye attraksjonene.

Parken utenfor Paris sentrum åpnet i 1992 under navnet Euro Disney Resort, men byttet senere navn. Disney-konsernet tok i fjor full kontroll over selskapet som eier parken ved å kjøpe ut de andre aksjonærene.

Parken ansetter rundt 16.000 mennesker og står for en betydelig del av Frankrikes årlige inntekter fra turisme.

Her kan du lese mer om

  1. Disney
  2. Frankrike
  3. Reiseliv

Flere artikler

  1. «Ringeren i Notre-Dame» gikk rett til topps på salgslistene

  2. Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

  3. Stengte fornøyelsesparker førte til ti mrd. mindre i inntekter

  4. Annonsørinnhold

  5. Lisebergs Disney-aksjer steg 220.000 prosent

  6. Eier langt mer enn «Game of Thrones»: Her er Oljefondets film- og TV-aksjer