Kampen om luften

Ansatte i SAS skeptiske til basenedleggelser

Fra nyttår legger SAS ned crew-basene i Stavanger og Trondheim. De ansatte mener SAS øker kostnadene ved basenedleggelsene framfor å spare penger.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Nedleggingen betyr at 92 kabinansatte og 55 piloter ikke lenger kan starte arbeidsdagen hjemmefra, men må reise til Oslo for å begynne arbeidsdagen.

Nyheten om avviklingen av basene ble lagt fram for de ansatte på mandag, og SAS-ledelsen begrunnet nedleggelsene med økonomiske hensyn som ble forsterket av coronasituasjonen.

– Det å forklare nedleggelsen med behov for å kutte kostnader holder ikke. Det er ikke det saken handler om heller. Dette er en villet politikk fra SAS-ledelsen, sier leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Røkkum, til Parat24.

Han mener det er innlysende at ansatte som overnatter på Sola og Værnes og kan gå rett på jobb, er en billigere løsning enn at de må fly til Oslo først.

Leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge flygerforening mener på sin side at SAS bevisst har motarbeidet basene i alle år ved å ikke sørge for at de har blitt tilstrekkelig oppbemannet.

Pressesjef John Eckhoff i SAS avviser påstandene og sier at selskapet mener at de to basene ikke har vært lønnsomme på mange år, og at coronasituasjonen har forverret dette ytterligere.

Les også

SAS legger ned basene i Stavanger og Trondheim

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Scandinavian Airlines (SAS)
  3. Fly

Flere artikler

  1. Wizz Air dropper Trondheim-basen: Samler innenrikssatsingen i Oslo

  2. SAS legger ned basene i Stavanger og Trondheim

  3. Wizz Air-sjefen til VG: Ikke apekatter fra Øst-Europa

  4. Wizz Air utvider rutetilbudet i Norge

  5. SAS gjenåpner flere titalls ruter til utlandet