Kampen om luften

Ansatte i SAS skeptiske til basenedleggelser

Fra nyttår legger SAS ned crew-basene i Stavanger og Trondheim. De ansatte mener SAS øker kostnadene ved basenedleggelsene framfor å spare penger.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Nedleggingen betyr at 92 kabinansatte og 55 piloter ikke lenger kan starte arbeidsdagen hjemmefra, men må reise til Oslo for å begynne arbeidsdagen.

Nyheten om avviklingen av basene ble lagt fram for de ansatte på mandag, og SAS-ledelsen begrunnet nedleggelsene med økonomiske hensyn som ble forsterket av coronasituasjonen.

– Det å forklare nedleggelsen med behov for å kutte kostnader holder ikke. Det er ikke det saken handler om heller. Dette er en villet politikk fra SAS-ledelsen, sier leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Røkkum, til Parat24.

Han mener det er innlysende at ansatte som overnatter på Sola og Værnes og kan gå rett på jobb, er en billigere løsning enn at de må fly til Oslo først.

Leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge flygerforening mener på sin side at SAS bevisst har motarbeidet basene i alle år ved å ikke sørge for at de har blitt tilstrekkelig oppbemannet.

Pressesjef John Eckhoff i SAS avviser påstandene og sier at selskapet mener at de to basene ikke har vært lønnsomme på mange år, og at coronasituasjonen har forverret dette ytterligere.

Les også

SAS legger ned basene i Stavanger og Trondheim

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Scandinavian Airlines (SAS)
  3. Fly
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Johansen: Myndighetene må gripe inn i flytrafikken

  2. Den ungarske lavprisgiganten Wizz Air inntar Norge: Vil starte en rekke innenriksruter

  3. Flere hundre SAS-piloter mister jobben

  4. Annonsørinnhold

  5. Forsker om SAS-refusjoner: – En unnskyldning fordi de ikke har penger

  6. Wizz Air-sjefen kritisk til flyboikott