Nordic Choice innfører krav om munnbind for ansatte

Fra neste uke er det obligatorisk med munnbind for ansatte i Nordic Choice som har direkte kontakt med hotellgjestene.

Publisert:

Det innebærer at resepsjonister, serveringspersonale og andre ansatte i Petter Stordalens hotellkjede skal gjennomgå intern opplæring om bruk av munnbind.

Det kommer frem i en pressemelding.

– Helt siden koronautbruddet startet har vi innført smitteverntiltak på alle våre hoteller i takt med myndighetenes anbefalinger. Det innebærer mange synlige og usynlige tiltak, og det siste i rekken er bruk av munnbind blant våre ansatte som er i direkte kontakt med gjester, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth i en uttalelse.

– Dette bidrar til en tryggere arbeidsplass for våre ansatte og at gjestene får et enda tryggere hotellopphold innenfor rammene for smittevern, fortsetter han.

Les også

Petter Stordalens hotellkjede frir til studenter uten bolig

Hotellkjeden opplyser at de også vil begynne å selge pakker med munnbind og annet smittevernutstyr til gjester og konferansedeltagere på hotellene. Nordic Choice vil også dedikere enkelte ansatte til å sørge for at smitteverntiltak overholdes i perioder med høyt belegg.

– Vårt hovedfokus er å ta oss gjennom denne krevende tiden, det gjør vi både gjennom å tenke på nye, alternative måter og å ha en rekke tiltak som er med på å beskytte både våre ansatte og gjester, sier Silseth.

Gjennomgår munnbind-råd

Regjeringen har fra før anbefalt bruk av munnbind i kollektivtrafikken i Oslo kommune, til og fra Oslo, og i indre Østfold. Anbefalingen gjelder «der en ikke kan opprettholde en meters avstand».

Samtidig har myndighetene vært klare på at munnbind ikke er en erstatning for å holde avstand.

Blant yrkesgrupper er det helse- og omsorgspersonell som anbefales å bruke munnbind i møte med pasienter og brukere.

«Når det gjelder øvrige yrkesgrupper, gjennomgår Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet nå de bransjespesifikke veilederne med tanke på eventuelle oppdateringer,» skriver FHI på sine nettsider.

Publisert:
Gå til e24.no