Turbulensen i Norwegian

Permittert kabinsjef tok ekstrajobb på Coop: – Dette er helt ute av våre hender

Seks uker har gått siden kabinsjef Boye Kjenner (44) ble permittert fra jobben sin i Norwegian. Nå har han fått ekstrajobb i dagligvarebransjen for å få dagene til å gå.

LANGE DAGER: Boye Kjenner tok en dagstur til Evenes for å møte en kollega.

Hanna Kristin Hjardar, E24
  • Amalie Frøystad Nærø
  • Hanna Kristin Hjardar (foto)
Publisert: Publisert:

– Jeg har vært heldig som har funnet en ekstra jobb for å få tiden til å gå. Ellers er det lange dager, sier Kjenner.

E24 møter ham på flyet fra Oslo til Evenes. Han skal på dagstur til Nord-Norge for å møte en venn som også jobber i luftfarten.

– Det er trist å se flytogene tomme, og at det nesten ikke er folk i terminalen. Det er litt «scary». Etter hva jeg har skjønt, så har det i alle fall begynt å ta seg litt opp nå. Det hjelper jo blant annet at søring-karantenen er borte, sier han.

Dette er første gang 44-åringen er i luften siden han ble permittert 23. mars.

– Det var veldig surrealistisk. Vi kom hjem til Stavanger på den siste flyvningen og så alle flyene stå parkert, forteller han.

TILBAKE I LUFTEN: Permitterte Boye Kjenner synes det er godt med en flytur igjen. Her slår han av en prat med kollega Silje Rørvik som fortsatt er på jobb.

Hanna Kristin Hjardar, E24

– Ikke overraskende

Norwegian er et av mange flyselskap som har måttet permitterte flere tusen ansatte som følge av coronakrisen. De få som nå er på jobb i flyselskapet er i hovedsak de som har jobbet lengst i selskapet.

Kjenner har jobbet i Norwegian de syv siste årene. Beskjeden som kom mandagen i mars var ikke overraskende for ham.

– Vi så det jo komme. Vi hadde hørt snakk, og så hvordan det gikk med andre selskaper etter hvert.

– Tøft

Søndag ettermiddag opplyser Norwegian at de har fått nok støtte til redningspakken fra långiverne. Det etter intense forhandlinger på overtid.

Fristen var i utgangspunktet satt til torsdag klokken 23, men fredag ettermiddag meldte flyselskapet at de ikke hadde nok støtte. Mandag skal aksjonærene stemmer over kriseløsningen, som innebærer at de selv blir sittende igjen med en liten eierandel i flyselskapet.

– Spørsmålet er om vi skal få lov til å fortsette eller ikke, sa konsernsjef Jacob Schram i Norwegian til E24 tidligere denne ukene.

Boye Kjenner legger ikke skjul på at situasjonen er krevende.

– Det er tøft, men det går som det går. Det er ingen som kan noe for noen ting. Dette er helt ute av våre hender, sier han.

NY JOBB: Boye Kjenner er permittert og prøver å få dagene til å gå. Her på jobb på Coop Mega på Frogner i Oslo.

Privat

Ekstrajobb

Nå har Boye Kjenner gått tilbake til dagligvarebransjen, hvor han jobbet før han begynte i Norwegian. To til tre dager i uken tilbringer han nå på Coop Mega på Frogner i Oslo.

– Er du redd for ikke å ha en jobb i flyselskapet om en stund?

– Det er vi alle, men det er ikke noe jeg lar styre dagen min. Jeg går ikke hjemme og skraper på veggene og er stressa. Ting ordner seg alltid på et eller annet vis. Det som skjer det skjer. Vi kan ikke styre det her, sier han fra flysetet.

På sin første flytur på seks uker nyter han å være tilbake i luften. Kollegaen han skal besøke jobber ikke i Norwegian. Likevel er samholdet tett, forteller kabinsjefen.

– Vi er kolleger alle sammen. De på bakken og de som styrer gatene. Alle henger sammen. Det merker man kanskje bedre nå enn noen gang ellers.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Turbulensen i Norwegian
  2. Norwegian
  3. Flyselskaper
  4. Jobb
  5. Luftfart

Flere artikler