Navs ytelsesdirektør Kjersti Monland går av

Gorm Kallestad / NTB scanpix
Publisert:,

Ytelsesdirektør Kjersti Monland i Nav trer ut av sin stilling førstkommende mandag. Det bekrefter Nav i en pressemelding.

– Jeg har respekt og forståelse for Kjerstis valg, men er også glad for at hun vil fortsette å bruke sin kompetanse og kapasitet til beste for utviklingsarbeidet i organisasjonen. Kjersti stiller seg også til rådighet for å bidra med avklaring og kunnskap inn i det videre arbeidet med EØS-saken, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en uttalelse.

Nav har som kjent fått kraftig kritikk de siste ukene for håndteringen av EØS-regelverket knyttet til kontantytelser. Flere tusen Nav-brukere har urettmessig måtte betale tilbake penger til Nav etter utenlandsreiser. Samtidig har et mindre antall urettmessig blitt dømt til fengsel.

– Jeg har kommet frem til at det er både nødvendig og riktig å sette på en ny leder som kan ta dette viktige arbeidet videre, samt styrke kraften til avdelingen i denne kritiske fasen. Alle oppgaver i avdelingen og linjen må kunne ivaretas på en tilfredsstillende måte, både mot departementene, ledelsen i NAV og omverdenen, sier Monland i meldingen.

Direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet vil fungere som ytelsesdirektør frem til en ny permanent løsning er på plass.

Pressemeldingen fra NavNAV-skandalen: Ytelsesdirektør går av

Her kan du lese mer om