BEGJÆRER OPPBUD: Kleskjeden Wagner er konkurs

Kleskjeden informerte de ansatte om at selskapet begjærer oppbud torsdag.

KONKURS: Nettsiden til Wagner var stengt torsdag.
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Kleskjeden Wagner Norge har sett seg nødt til å begjære oppbud.

I et brev til de ansatte, som er blitt sendt til E24, bekrefter Wagner at konkurs er uunngåelig.

"En betydelig andel av butikkene har slitt med synkende lønnsomhet, og styret ser ikke lenger at det er muligheter for å redde selskapet fra konkurs", heter det i brevet til de ansatte i kleskjeden.

Stengte butikkene umiddelbart

I brevet fikk Wagner-butikkene beskjed om å stenge på dagen - og et skilt med "stengt inntil videre" skulle henges på døra.

Det betydde kroken på døra for 43 butikker i Norge.

Meldingen om konkursen kom som lyn fra klar himmel på de ansatte.

- Vi fikk tilsendt en epost. Der vi fikk beskjed om å stenge umiddelbart. Det har ikke vært noe snakk om dette i det hele tatt. Det skjedde plutselig, forteller en ansatt - som vil være anonym - til E24.

De ansatte må på Nav

De ansatte i Wagner skulle fått utbetalt lønn den 15. januar. Men ifølge brevet må de ansatte nå melde seg på Nav for å få dekket lønn i oppsigelsestiden.

"Lønn for desember 2010, samt lønn i oppsigelsestid og feriepenger må søkes dekket gjennom Lønnsgarantifondet. Det er vanligvis et krav at man melder seg arbeidsledig hos Nav for å ha rett til lønn i oppsigelsestid gjennom Lønnsgarantiordningen", skriver styret i Wagner - i brevet.

- Hele kjeden legges ned. Vi skulle egentlig fått lønn den 15., men må nå isteden melde oss hos Nav. Vi har jo regninger som skal betales, forteller en tydelig skuffet ansatt.

Det jobbes imidlertid med etableringen av et nytt selskap.

"Styret er kjent med at det arbeides med å etablere et nytt selskap som ønsker å overta en del av butikken. Dersom dette fører frem, vil de som er ansatt i disse butikkene etter det styret oppfatter få tilbud om å fortsette i det nyetablerte selskapet", heter det i brevet.

Dundrende underskudd

Wagner Norge hadde i 2009 en omsetning på 177,2 millioner kroner. Men gikk med dundrende underskudd - 10,1 millioner kroner i minus viste årsregnskapet for 2009.

Selskapet hadde også en negativ egenkapital på 21,9 millioner kroner.

Ifølge en melding fra Brønnøysundregistrene fratrådt selskapets daglig leder - Jan Peter Lannerholm - mandag denne uken - etter at revisor fratrådte den 14. desember i fjor.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med verken tidligere daglig leder eller selskapets styreleder - Ole Koch Hansen.

Flere nyheter på E24

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kleskjedene Brandstad og Wagner slått konkurs i Norge

  2. Oslo Vei slår seg selv konkurs

  3. Tilbords er konkurs

  4. Noryards Fosen begjærer seg selv konkurs

  5. PM slår seg konkurs