Flytter yoghurt-produksjonen ut av Norge

Q-meieriene kutter mellom 10 og 12 årsverk ved sitt anlegg i Gausdal i Oppland – og satser på yoghurt med tyske råvarer fremover.

TIL TYSKLAND: Q-meieriene flytter yoghurt-produksjonen ut av Norge. Her er sjef Bent Myrdahl fotografert på Jæren.

TIL TYSKLAND: Q-meieriene flytter yoghurt-produksjonen ut av Norge. Her er sjef Bent Myrdahl fotografert på Jæren.

Ole Kristian Strøm
Publisert:,

Etter den økende populariteten til blant annet Skyr-produktene, står vanlig yoghurt nå kun for 2,8 prosent av produksjonen til Q-meieriene, ifølge administrerende direktør Bent Myrdahl.

- Det er en liten del av vår produksjon som vi flytter ut til Tyskland. Det gjør vi for å kunne produsere mer Skyr, mer melk og mer rømme fra våre anlegg i Norge, sier Myrdahl til E24.

Les også

Maaemo-kokk mener Tine farer med smør-lureri

Vil frigjøre kapasitet

- Vi har et ønske om å øke innovasjonstakten vår, og da er vi nødt til å flytte den lille yoghurtproduksjonen vår.

Utflytningen skal skje i løpet av vinteren. Deretter skal Q-yoghurt altså produseres i Tyskland. Det var nationen.no som først skrev om saken.

Myrdahl sier utfaggingen gjør at Q-meieriene frigjør kapasitet til både kjerneprodukter og viktige satsningsområder.

- Dere frykter ikke at folk vil la seg skremme over tysk melk i yoghurten?

Annonsørinnhold

- Nei, kvalitetsmessig har vi full kontroll, sier Myrdahl.

Les også

Q-meieriene-direktør: - Kavlifondet har ikke tjent fem øre på oss

Melkeku

Det yoghurt-lignende meieriproduktet Skyr har blitt en real melkeku for Q-meieriene. Fra lanseringen i 2009 har Skyr etter hvert blitt hovedbidragsyteren til nye rekordoverskudd for meieriet.

I 2013 økte Q-meieriene omsetningen med fem prosent til 1.228 millioner kroner, mot 1.172 millioner kroner i 2012. Driftsresultatet økte med 23 prosent til 75,5 millioner.

E24 BEDRIFT: Sjekk tallene til Q-meieriene her

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold