Som lyn fra klar himmel

Ikke et pip. Ikke et hint. Rema 1000s overtagelse av Lidl slo ned som en bombe hos kjedenes butikksjefer. Noen av dem er nærmeste naboer.

  • ARNFINN MAUREN
Publisert:

Les også:

Reitan til ny kamp mot Orkla & Co

Reitan blir Lidl-konge

Tysk flopp gir ikke opp

- Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at dette skulle skje. Det gjør meg faktisk litt stolt av å være i kjeden, sier butikksjef Tore Havnegjerde ved Rema 1000-butikken like utenfor sentrum av Ålesund.
Bare 50 meter lenger bort i gaten, på nabotomten, slo Lidl seg ned høsten 2004. Butikken var en av landets ti første Lidl-butikker. Heller ikke der hadde de sett for seg den utgangen som ble kjent i går.
- Vi ble veldig overrasket. Samtidig er vi spente på hva som nå skjer, sier assisterende butikksjef Vigdis Bjørkedal.
Én eller to?

Spenningen knytter seg til butikklokalene og til jobbene Det er trolig ikke gitt at Rema 1000 overtar alle Lidl-butikkene, slik Odd Reitan uttalte i går. Det gjelder spesielt i Ålesund, der bare en parkeringsplass skiller de to butikkene.
- Det er nok usannsynlig at det blir to Rema 1000-butikker her, når de ligger så nær hverandre, erkjenner både Tore Havnegjerde og Vigdis Bjørkedal.
Men de to butikkene i Ålesund kan være en illustrasjon på den intense dagligvarekampen som har vært i Norge de siste årene. Lidls inntog i nabolaget førte til spådommer om tøffe tider for denne Rema 1000-butikken. Men kundene forsvant ikke til Lidl. Tvert imot.
- Vi har økt omsetningen vår hvert år siden Lidl kom. I fjor økte den med tre millioner kroner, forteller Tore Havnegjerde

Liker Lidl

Fredag ettermiddag, en av ukens beste handledager, var det likevel godt med folk også på Lidl-butikken. En av dem var Steinar Pedersen. Han syntes ikke noe særlig om at Lidl trekker seg ut.
- Jeg synes Lidl er en grei butikk. Jeg liker å handle der. Det er stor plass og butikken er oversiktlig. Dessuten stemmer alltid prisene som oppgis på plakatene med det som slås inn i kassen. Det gjelder ikke alle butikker, oppsummerer han. En av Lidls trofaste er også ganske klar på hvorfor ikke kjeden har lykkes.
- Det har vært mye negativt snakk. Oppslag om lønns- og personalforhold har gjort kundene skeptiske, mener Pedersen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Reitan til ny kamp mot Orkla & Co

  2. SER MOT DANMARK: Rema 1000 vil kjøpe Lidl

  3. Reitan får kjøpe Lidl

  4. Nå kommer Rema-kjempene

  5. Lidl legger ned svenske butikker