Kaotisk budkrig om Alitalia

Singapore Airlines nekter, men Alitalia hevder de har mottatt bud fra selskapet.

ANTONIO CALANNI
  • Anna Sandvig Brander
Publisert:,

Kaoset rundt salget av en statseid andel i det italienske flyselskapet Alitalia fortsetter med full styrke torsdag.

Ifølge opplysninger fra det italienske nyhetsbyrået Radiocor News skal Singapore Airlines sammen med investeringsfondet Quantum ha kastet seg inn i budrunden for salget av den italienska statens andel i Alitalia, skriver E24.se.

Nekter for bud

Singapore Airline nekter imidlertid for at de er interessert i å sikre seg eierandelen i Alitalia, mindre enn to timer etter at Alitalia sier de har mottatt bud fra selskapet, skriver MarketWatch på dowjones.com.

- Dette er feilinformasjon. Singapore Airlines har ikke formidlet noe bud for Alitalia, og har heller ingen intensjoner om å gjøre dette. Singapore Airlines er heller ikke en del av en gruppe som forsøker å kjøpe Alitalia, og kommer ikke til å bli det, sier selskapet i en pressemelding.

Overlevert torsdag

Radiocor News melder også at budet fra Singapore Airlines og Quantum skal ha blitt overlevert torsdag morgen til Alitalias Maurizio Prato.

Air France-KLM og italienske Air One er de to øvrige intressentene som er igjen i budrunden om Alitalia.

Den italienske staten har for en stund siden signalisert at den vil selge eierandelen på 49,9 prosent i Alitalia. En endelig beslutning om hvem som får kjøpe eierandelen ventes offentliggjort den 18.desember.

Les flere nyheter på E24

Flere artikler

  1. 10.000 SAS-ansatte i fare

  2. Tok farvel med rederkongen

  3. Jotun vil inspirere arabere

  4. Annonsørinnhold

  5. Har lagt igjen 10 mrd. hos Norsk Tipping

  6. Veldedige gaver gir skatte-straff