Mangler 7000 IT-nerder

Den fjerde IT-bølgen skyller bredt over landet, og bransjen skriker etter arbeidskraft. Men ipodgenerasjonen er bare interessert i å bruke, og ikke i å lage IT-løsninger.

  • TONE ELLEFSEN LIE - Aftenposten
Publisert:,

- Rekrutteringsrådgivere ringer meg ofte, sier Nina Sørsdal. Hun sitter sammen med Marte Sandvik i kontorlandskapet hos Software Innovation og tas godt hånd om av ledelsen. De to er nyutdannede IT-eksperter, som er mangelvare i norsk IKT-næring.
- Elevene tror fortsatt at man befinner seg i en nedgangskonjunktur og at alt de trenger er blitt funnet opp. De har mp3-spilleren og de har mobiltelefon. De skjønner ikke at det er mer som kan finnes opp, sier rekrutteringskoordinator og doktorgradsstipendiat ved institutt for informatikk, Omid Myrmotahari.
Sammen med tre andre studenter har han i vårsemesteret besøkt 58 videregående skoler for å forklare at en IT-utdannelse ikke nødvendigvis vil si at du må sitte på et mørkt rom og programmere resten av livet.
- I august 2007 vil det være mangel på 7000 ansatte i IKT-næringen. Det viser en omfattende undersøkelse som interesseorganisasjonen IKT Norge har foretatt blant sine medlemmer og de største kundene av IKT-næringen. IKT-bransjen i Sverige og Danmark melder om 10 000 tomme kontorplasser, forteller han.
Rekrutteringsbonus.
Rekruttering på etterskudd er bare en av årsakene til at tilbud og etterspørsel etter arbeidskraft i bransjen ikke er i samsvar. Blant de syv tilfeldig utvalgte IT-bedriftene Aftenposten har vært i kontakt med, har alle planer om utvidelser.
- Vi trenger 200 nye medarbeidere innenfor en periode på 6-12 måneder, sier konsernsjef Endre Rangnes i det 4300 mann store konsernet EDB Business Partners.
- Vi har nettopp hatt et stort push når det gjelder rekrutteringsbonuser, sier administrerende direktør i det mellomstore IT-firmaet Software Innovation, Sverre Kjenne. Det innebærer at de rundt 560 ansatte har fått ekstra informasjon om hva slags kunnskap bedriften ser etter og hva de kan vente i bonus for å ansette nye kolleger. 40-50 nye ansatte i løpet av et år står på Kjennes ønskeliste.
Må utsette.
Den 18 mann store bedriften Pearl Consulting AS må i dag utsette prosjekter på grunn av ressursmangel og ønsker å doble antall ansatte innen en 12-måneders periode.
- Men egentlig ønsker vi å ansette så mange som overhodet mulig, sier administrerende direktør i Pearl Consulting, Øystein Jåtog-Røed. "Konkurransedyktige" rekrutteringsbonuser er et av tiltakene.
Dårlig markedsføring.
- Vi har vært for dårlige til å markedsføre oss, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge. Instituttleder Morten Dæhlen ved institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo nikker samstemt i og innrømmer at bransjen fortsatt lider av et ensidig omdømme:
- Vi skulle gjerne hatt flere søkere - og gjerne mennesker med utradisjonelle interesser. I miljø- og utviklingsarbeid i den tredje verden er IKT kjempeviktig. Dét er det få som tenker over.
Dæhlen mener det vil være mangel på arbeidskraft i IKT-næringen i 10-15 år fremover.
- Dette er den fjerde IT-bølgen. Det kommer til å være behov for en bredere kompetanse på IT. Sykepleiere med IT-ekspertise blir interessant, sier Dæhlen.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tause forskere?

  2. Ingeniørmangelener halvert fra i fjor

  3. Google: - Vi lyser aldri ut eksternt

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil ha de ansatte som aksjonærer

  6. Opp, opp, opp i kaffe og sjokolade