Fornøyde med kaffeprisen i Oslo

I en rykende fersk undersøkelse kommer det frem at Oslo har verdens dyreste caffé latte. Folk i byen synes likevel ikke at kaffeprisen er avskrekkende.

GODE PRISER: Kaffekunder i Oslo mener at prisene generelt sett er gode.

Øyvind Lillestrøm Knudsen
Publisert:,

Til tross for at Oslo kommer dårligst ut i pris for caffé latte i en undersøkelse gjort av the Wall Street Journal, synes ikke folk på gaten i Oslo at kaffeprisene er avskrekkende.

LES OGSÅ: Oslo har verdens dyreste latte

- Folk forventer å bruke en femtilapp når de kommer inn i en kaffebar, så prisene er nok lavere enn de venter, sier Ann-Helen Halse, som jobber hos Kaffebrenneriet i Akersgaten, til E24.

Hun får støtte fra sin svenske kollega Ted Persson som mener at prisnivået i Norge generelt sett er veldig høyt, men at kaffeprisene er gode sammenliknet med Sverige.

- Går man til en liknende kaffebar i Stockholm er prisene ganske like. Den eneste virkelige forskjellen er nok valutaen.

Persson mener også at man i Norge får god kaffe til en rimelig penge.

- Det koster det samme for en vanlig kaffekopp på Narvesen som her, så kommer man hit, får man dermed en skikkelig kopp med kaffe til en god pris, sier han til E24.

Skikkelig latte

I kaffebaren møter E24 også to damer fra Moss som er i Oslo og koser seg med hver sin kopp med caffé latte.

- I Moss får man ikke en skikkelig kopp med latte. De klarer rett og slett ikke å lage det, så da drikker vi latte hver gang vi er i Oslo. Både Kaffebrenneriet og Stockfleths er veldig bra.

Heller ikke de to mossingene synes at prisnivået er avskrekkende.

- Nei, hva kostet egentlig denne koppen? Den var i alle fall ikke dyr. Jeg kan ikke si at jeg har tenkt over at det er dyrere i Oslo enn andre steder. Heller ikke i utlandet.

Stor prisforskjell

I undersøkelsen fra the Wall Street Journal kommer det frem at en stor kopp caffé latte hos Starbucks på Oslo Lufthavn Gardermoen koster 55 kroner, noe som er tett oppunder tre ganger så dyrt som i London, hvor den samme koppen koster 21 kroner. I Stockholm, som er nest dyrest i undersøkelsen, er prisen 42 kroner.

Dermed er prisforskjellene mellom kjedene store, ettersom en dobbel caffé latte koster 37 kroner hos Kaffebrenneriet, og dermed legger seg under Starbucks' priser i Sverige.

Hos Stockfleths er prisen til sammenlikning 44 kroner.

Les også:

Mindre kaffedrikking i gjeldstyngede Sør-Europa

Starbucks slutter med knuste biller

- Takeaway-kaffe reddet kafeer gjennom finanskrisen

Her kan du lese mer om