Ryanair skrur opp bagasjeavgiften

Ryanair vil presse flere av sine passasjerer til kun å ha med seg håndbagasje.

Bjørnflaten, Thomas
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Mens det ene selskapet etter det andre introduserer drivstofftillegg, vil irske Ryanair øke inntektene ved å øke bagasjeavgiften.

Vil ha lettere fly

Selskapet håper høyere bagasjeavgift også vil føre til at passasjerene tar med seg mindre bagasje når de skal ut på reise. Mindre bagasje betyr lettere fly og mindre drivstofforbruk.

- Vi kommer til å forsette å øke bagasjeprisene helt til 50 prosent sjekker inn online, det vil si at de reiser uten innsjekket bagasje. Vi vil ikke at folk skal reise med bagasje, sier nordisk sjef i Ryanair, Wilhelm Hamilton, til svenske E24.

Ryanair tar i dag 10 euro per innsjekket koli.

- Mindre bagasje senker drivstofforbruket og betyr mindre jobb for bakkemannskapet, sier Hamilton.

Spareprogram

Ifølge Ryanair-sjefen har selskapet ingen planer om å øke billettprisene. Selskapet håper i stedet å spare 400 millioner euro gjennom et omfattende spareprogram. Kostnadene skal kuttes gjennom å presse leverandørene og flyplassene.

I begynnelsen av mai meldte SAS at selskapet vil innføre et drivstofftillegg. Like etter meldte Norwegian det samme. Flyselskapene forklarer innføringen av tillegget med at prisen på flydrivstoff har økt med nær 30 prosent siden årsskiftet.

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Ryanair strammer inn regler for håndbagasje

  2. Betalt innhold

    Oljepris presser flyselskapene

  3. Nå kan du fly Ryanair HELT gratis

  4. «Feil» pakking gir erstatnings-nekt: Tingene du ikke bør sjekke inn på flyet

  5. - Vi befinner oss på den andresiden av galaksen