Apple bygger nytt datasenter

Apple setter opp et nytt datasenter i Kina som første ledd i en større milliardinvestering. 

NYTT DATASENTER: Apple bygger nytt datasenter i Kina for 1 milliard dollar.

Foto: Aly Song Reuters
  • Martin Hall Larsen
Publisert:

Apple bygger sitt første datasenter i Kina for å overholde strengere reguleringer på hvordan selskaper lager brukerdata, skriver Bloomberg.

En talsmann fra Apple i Shanghai sa at senteret, som kun skal bruke fornybar energi, er en del av en planlagt investering på en milliard dollar.

– Dette nye datasenteret vil gi Apple muligheten til å forbedre hastigheten og påliteligheten til våre produkter og tjenester, og samtidig gjøre at vi overholder de nylig vedtatte forskriftene, sier Apple i en uttalelse.

De nye forskriftene krever at utenlandske teknologiselskaper lagrer all brukerinformasjon i datasentre lokalisert Kina og datasentrene må drives av kinesiske selskaper.

Apple samarbeider med Guizhou- Cloud Big Data Industry Co i utviklingen og driften av senteret som bygges i en region som ønsker å bli Kinas datasenter hovedstad, melder nyhetsbyrået.

Lukrativt, men utfordrende

Kina er Apple's nest største marked og et tett samarbeid med myndighetene er viktig for Apples virksomhet i landet.

Apple annonserte tidligere i år at de vil bygge to utviklings og forskningssentre i Kina. Tidligere har de investert 1 milliard dollar i bildeblingstjenesten Didi (Kinas svar på Uber).

Blant kineserne er iPhone et etterlengtet statussymbol – men også et symbol på Kinas avhengighet av utenlandsk teknologi, skriver The New York Times.

Apple er et yndig mål for den statseide pressen som stadig går selskaper i sømmene. Flere av selskapets tjenester er blokkert i landet inkludert iBooks og iTunes Movies. Apple er også pålagt selvsensur av App store. Når Apple lanserer en ny iPhone- modell må modellen bli «sikkerhetsklarert» før de får godkjenning til å selge den på den kinesiske markedet.

Made in China 2025

Reguleringene som får Apple til å lokaliserer et datasenter i Kina er en del av et større mål fra kinesiske myndigheter om å få mer avansert industriell forskning og utvikling i landet, kalt Made in China 2025.

Utenlandske selskaper har uttrykt frustrasjon for at lovene diskriminerer mot ikke- kinesiske foretak.

Les også

– Det har endret alt

Les også

Apple må betale 17 mill. for lunsjpauser

Les også

Apple-sjef vil ikke flytte overskudd til USA uten «rettferdig skatt»

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. Kina

Flere artikler

  1. Norges største datasenter kan bli kryptogruve: – Det er svært gunstige kunder

  2. Mener et godt Apple-resultat kan være dårlig nytt

  3. Norge trenger grønne datasentre – uten kjepper i hjulene

  4. Annonsørinnhold

  5. Lånekassen vil bruke kunstig intelligens for mer effektiv saksbehandling

  6. Apple har stengt fabrikker i Kina etter virusutbruddet