Millionhopp for kjendiskokken

TV-profil og kjendiskokk Kjartan Skjelde hadde nesten 3,4 millioner i inntekter i sitt personlige selskap i fjor - en økning på 1 million. Resultatet ble også mer enn doblet.

Kjartan Skjelde hadde et innbringende år i fjor.

Tommy Ellingsen
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

– Jeg er mest opptatt av at ting skal gå rundt på en sunn og fornuftig måte. I tillegg er jeg takknemlig for at jeg får muligheten til å være med i innovative miljøer og samtidig skape arbeidsplasser, sier Kjartan Skjelde til Aftenbladet.

Det rykende ferske årsregnskapet til kjendiskokken viser at selskapet Kjartan Skjelde AS hadde nesten 3,4 millioner i inntekter i fjor, mens resultatet før skatt endte på 1,8 millioner - opp 1 million fra 2018.

Medeier i Tango og pizzakjede

– Bak tallene ligger det mye hardt arbeid. 2019 var et travelt år med, men det viktigste er at jeg har hodet over vannet og klarer å betjene det jeg er involvert i. Og så er det mat jeg virkelig brenner for, sier Skjelde, som nettopp har avsluttet en ny sesong med Camp Kulinaris på TV3.

Les på E24+

– 1 million kroner rett i dass

– Det skjer mye spennende for tiden, men jeg kan dessverre ikke si noe om det ennå, sier tv-kokken, som eier 10 prosent i restaurantene Fish & Cow og Tango sammen med Petter Smedvig Hagland og Torleiv Bore Middelthon. De to sistnevnte eier 45 prosent hver.

Kjartan Skjelde har mange baller i luften.

Tommy Ellingsen

Skjelde eier også 10 prosent i selskapet Pizzaco sammen med Torleiv Bore Middelthon, Tommy Raanti og Sola-ordfører Tom Henning Slethei. De tre sistnevnte har 30 prosent hver. Pizzaco har foreløpig startet opp tre utsalg her i regionen, men ambisjonene på sikt er å bli en nasjonal kjede med over 100 utsalg.

Kjøpte eiendom i St. Olav

I tillegg gjorde Skjelde en eiendomsinvestering for to år siden da han kjøpte en seksjon i St. Olavs gate 13 gjennom Matflix AS - et selskap som i fjor fikk et resultat før skatt på minus 12.000 kroner. Men med et driftsresultat på 850.000 kroner mot minus 100.000 kroner i 2018.

I kjølvannet av denne investeringen startet Skjelde opp selskapet St. 13 sammen med fire andre. De holder til i St. Olavs gate 13 og driver et konsept for matglade entusiaster med tv-kjøkken og studio, kursdel, industrikjøkken og kontorfellesskap.

Med i Skattefunn-ordningen

I årsberetningen for 2019 kommer det også fram at selskapet til Kjartan Skjelde har et pågående forskning- og utviklingsprosjekt som kommer inn under ordningen «Skattefunn».

Dette er en skattefradragsordning for forsknings- og utviklingsinnsats (FoU) i næringslivet. Formålet er å motivere bedrifter som skaffer seg ny kunnskap, informasjon eller erfaring som igjen kan føre til nye eller bedre produkter, tjenester eller produksjonsmåter.

Skattefradragsordningen gir alle bedrifter som driver skattepliktig virksomhet i Norge mulighet for et fradrag i skatt på inntil 20 prosent.

– Jeg er med i denne ordningen gjennom utvikling av mange små prosjekter, sier Skjelde.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kjartan Skjelde
 2. Skattefunn
 3. Tango
 4. Tom Henning Slethei
 5. TV3
 6. Økonomi

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Her bor hele halve slekta i andre etasje. Og alle jobber i butikken under. Eller nesten alle

 2. Betalt innhold

  Dårlig lønnsomhet for forskningskonsern – har redusert med 37 årsverk

 3. Betalt innhold

  – Petter er et fantastisk fint menneske

 4. Annonsørinnhold

 5. Milliardresultat for Olav Thon

 6. Betalt innhold

  Dyre møbler er dårlig butikk