Coop vurderer å fylle hyller selv: - Kan øke effektiviteten

Mandag varslet Norgesgruppen at de vil ta kontroll på egne hyller fra og med januar neste år. Nå vurderer Coop å følge etter.

KAN FØLGE ETTER KONKURRENTEN: Mandag varslet Norgesgruppen at de vil ta ansvar for å fylle opp hyllene i butikkene selv. Nå varsler Coop at de vurderer å gjøre det samme. Her er butikkkjeden representert ved administrerende direktør Svein Fanebust.

Ned Alley
Publisert:,

- Vi vil vurdere det. Det er et interessant utspill, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til E24.

Tidligere har leverandørene Ringnes og Orkla hatt jobben med å fylle opp hyllene til Coop, Rema 1000, og Norgesgruppens butikker,

Mandag skrev Dagens Næringsliv at Norgesgruppen - som blant annet eier Kiwi, Joker, Spar, Meny og Ultra-butikkene - vil ta ansvar for å fylle hyller selv. Nå varsler Coop at de vurderer å gjøre det samme.

Paus sier de er langt fra en avgjørelse om dette, men tror dette vil være rimeligere for butikkene.

- Vi tror at dette tiltaket kan øke effektiviteten i bransjen, sier Paus.

PRESSESJEF I COOP: Kristin Paus er pressesjef i Coop Norge.

Coop Norge

- Vil berøre mange ansatte

Det kan ramme mange av leverandørenes salgskonsulenter, altså de som jobber med å plassere ut varer i butikkene.

- Det er imidlertid for tidlig for oss å si hvilket omfang det vil få, sier kommunikasjonssjef Line Gaare Paulsen i Dagligvareleverandørenes forening til E24.

Ringnes og Orkla er blant dem som utfører disse tjenestene for både Norgesgruppen og Coop.

Ringnes har omtrent 200 ansatte som jobber med å fylle hyllene. Orkla ønsker ikke å opplyse E24 om hvor mange ansatte de har som jobber med dette.

- Av konkurransemessige årsaker kan vi ikke opplyse om hvor mange som er involvert i hylleplassering overfor norsk dagligvarehandel. Det jeg kan si, er at det er et betydelig antall, sier Håkon Mageli, som er konserndirektør for kommunikasjon i Orkla.

- Ikke naturlig å spekulere

Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes vil imidlertid ikke spekulere i hvor mange av deres ansatte som kan bli rammet.

- Vi må sette oss ned med Norgesgruppen og forsøke å finne ut om dette berører oss. Det er ikke naturlig å spekulere i hva det betyr før man får snakket med dem, sier Bruus til E24.

Det vil heller ikke konserndirektør Mageli i Orkla.

- Det er altfor tidlig å si, hvilke konsekvenser dette har for våre ansatte, sier han.

Status quo hos Rema 1000

Rema 1000 vil imidlertid ikke gjøre som de to konkurrentene.

Selskapet holder fast ved at leverandørene fortsatt skal løse jobben med å plassere ut varer i hyllene.

«Rema 1000 er opptatt av at den eksponeringshjelpen som gis fra leverandørene som er med på å bidra til fulle hyller og gode eksponeringer, og den blir satt stor pris på i butikkene våre», skriver direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Mette Fossum Beyer i Rema 1000 i en tekstmelding til E24.

Les også:

Coop sier opp en tredjedel av fellesorganisasjonenNorgesgruppen: - Vi vil ha over 40 prosent av markedetCoop og ICA taper markedsandeler