Klimaverstingen Hummer blir elbil

Kilder sier til Wall Street Journal at det amerikanske bilkonglomeratet General Motors skal gjenopplive Hummer som elbil.

Bilmerket Hummer ble lagt ned etter General Motors konkurs i 2009, men nå sier kilder at bilen vil gjenoppstå. Her en Hummer H3.

David Zalubowski / AP
Publisert:,

Den siste Hummeren rullet av samlebåndet i mai 2010. Et tiår etter kan det se ut som om General Motors vil puste nytt liv i bilmerket.

Kilder til Wall Street Journal har uttalt at General Motors har kjøpt opp reklamespotter under Super Bowl og rekruttert basketballstjernen LeBron James til å promotere den nye bilmodellen.

Del av en større el-satsing

Avisen skriver at den nye Hummer-modellen trolig vil komme som en jeep-lignende pickup for offroad-entusiaster. Kildene har også sagt at bilmodellen blir den første i en rekke større elbiler fra General Motors de neste årene.

El-satsingen med Hummer-modellen i spissen stiller seg i stor kontrast til de tidligere utgavene av Hummer, som var viden kjent for sine svært bensintørste motorer.

Kraftig hopp i bomavgiftene for elbiler i Oslo

General Motors vil imidlertid ikke gjenopplive Hummer som et eget frittstående bilmerke, men skal selges som en individuell modell innen bilmerket GMC.

Hummer-navnet kommer fra det amerikanske militærkjøretøyet Humvee. General Motors lanserte på 90-tallet bilmodellen i en sivil utgave gjennom frontfigurer som Arnold Schwarzenegger.

Skuespiller og tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger var i mange år ansiktet utad for Hummer.

Rich Pedroncelli / AP
Slik ser elbilfremtiden i Europa ut

Flere bilprodusenter kaster seg på

Den senere tiden har flere bilprodusenter kastet seg på el-pickup-segmentet.

Tesla lanserte i november sin nye pickup-modell «Cybertruck». Modellen mottok delte meninger om sitt noe spesielle utseende. Produksjonen av pickupen er forventet å starte imot slutten av 2021.

Tesla «Cybertruck».

FREDERIC J. BROWN / AFP

Nissan lanserte i sommer en helelektrisk pickup på det kinesiske markedet. I tillegg lanserer Tesla-utfordreren Rivian en el-pickup på det amerikanske markedet i løpet av 2020.

Les også:

Les også

Tok ti år – nå girer de opp til en elektrisk tidsalder

Les også

Tesla er tidenes mest verdifulle amerikanske bilprodusent

Les også

Norsk elbilboom avhenger av Europa: Kan bli både ventelister og priskrig