Kraftige vinterstormer på østkysten av USA

Det nordøstlige USAs stålsetter seg for et heftig vintervær med tung snø og kraftig vind. I Florida advares det om frosne iguaner som kan falle ned fra trær.

Folk krysser en snødekt gate i Brooklyn i New York. Det nordøstlige USA er rammet av uvær med sterk vind, nye snø og lave temperaturer.
Lastebiler lastes med veisalt i Chelsea i Massachusetts fredag, idet det nordøstlige USA forbereder seg på store snømengder, kraftig vind og kulde i helgen.
  • NTB-AFP
Publisert:

New York City og Boston er blant områdene som vil bli hardest rammet av det omfattende uværet.

Men det ventes lave temperaturer og vind langs hele østkysten helt ned til Florida. Der har lokale myndigheter sendt ut varsel om fallende iguaner ettersom de lave temperaturene får de store øglene til å bli nærmest paralysert og falle ned fra trærne. Det er ingen spøk å få en flere kilo tung øgle i hodet.

I New York City var en armada av saltemaskiner og brøytebiler klare lørdag morgen. Ordfører Eric Adams advarer om at det ventes opp mot 30 centimeter med snø, og han ber folk om å holde seg innendørs dersom de kan.

Uværet bringer med seg ekstrem kulde fra lørdag kveld til søndag morgen lokal tid, ifølge National Weather Service (NWS).

Guvernørene i delstatene New York og New Jersey har erklært nødtilstand, og det advares mot å kjøre på motorveiene fordi snøstorm gjør sikten nærmest umulig. Dårlig sikt sammen med glatte veier og kraftig nedbør kan føre til mange trafikkfarlige situasjoner, advarer NWS.

Uværet fører også til store forsinkelser i flytrafikken. Rundt 3.400 flygninger er allerede kansellert for lørdag. Det gjelder flygninger i, til og fra USA, ifølge flysporingstjenesten FlightAware.

Les også

Luftfartstopp vil ha alle reiserestriksjoner fjernet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Luftfart
  2. Fly

Flere artikler

  1. Kraftig storm i Europa – millioner må holde seg inne

  2. Ekstremværet «Gyda» sender strømprisen nedover: – Det er ikke noe tvil

  3. Lockout iverksatt: – Vet ikke hva konsekvensene blir utover uken

  4. Har fått inn flere hundre skadesaker etter «Gyda»: – Omfattende ødeleggelser

  5. Kraftig strømpris-dropp lørdag ettermiddag