Rettssaken mot Idar Vollvik utsatt

Partene trenger mer tid til saksforberedelser. Straffesaken mot Idar Vollvik for feilmerking av munnbind er utsatt til våren.

TILTALT: Forretningsmannen Idar Vollvik er tiltalt
  • NTB
Publisert:

Statsadvokat Trond Høvik opplyser til Bergensavisen at saken om brudd på loven om medisinsk utstyr er omberammet til 3. mai. Årsaken behov for mer tid til saksforberedelse.

Vollvik er tiltalt for å ha pakket om, forsøkt pakket om eller feilmerke minst 700.000 munnbind for å få dem til framstå som medisinske munnbind.

Han nekter straffskyld og har gitt uttrykk for at det hele skyldtes misforståelse.

Gründeren ble pågrepet og siktet av politiet 1. september i 2020 for feilmerking av medisinsk utstyr. Det skjedde etter at politiet aksjonerte mot lokalene til bedriften hans i Bergen.

I september aksjonerte politiet mot Idar Vollviks lokaler i Fana. Ved lageret i Solegårdsveien i Fana fikk politiet bistand av en representant fra Legemiddelverket (i blått). Sammen gikk de gjennom emballasjeavfall.

Vollvik erkjente i ettertid å ha pakket om munnbindene, men nektet straffskyld. Senere opplyste også politiet at flere av munnbindene hans som ble testet under etterforskningen, hadde bedre kvalitet enn fryktet.

Vollvik ble ilagt omsetningsforbud av munnbindene. Dette ble etter en stund opphevet, og i slutten av september opplyste Vollvik at han fortsatte salget av munnbind.

Les også

Idar Vollvik tiltalt for feilmerking av munnbind

Les også

Idar Vollvik nektet å betale 3,9 millioner for håndsprit til Stavanger-selskap. Nå har partene inngått forlik

Publisert: