Utleieprisene i storbyene stiger: – Markedet er tilbake

Prisene på utleieboliger i de fire store byene i Norge steg med 1,9 prosent i andre kvartal, ifølge Eiendom Norge.

I Oslo steg utleieprisene med 1,9 prosent i andre kvartal.
Publisert: Publisert:

Storbyindeksen i utleiestatistikken til Eiendom Norge består av et «vektet snitt av de fire by-indeksene». Indeksene er fra Oslo, Bergen, Stavanger og Sandnes og Trondheim.

Det siste året har prisene steget med 1,5 prosent i de fire byene, viser statistikken.

– Markedet for boligutleie er tilbake igjen etter at coronapandemien endret takten i utleiemarkedet gjennom 2020, da mange leietagere, typisk studenter og arbeidsinnvandrere reiste hjem, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen i en pressemelding.

Les også

SSB-forsker: Utleieinvestorer har sørget for betydelig høyere boligpriser

Sterkeste årsvekst i Stavanger og Sandes

Den sterkeste veksten det siste året er i Stavanger og Sandnes, hvor prisene steg 6,9 prosent, ifølge organisasjonen. I årets andre kvartal steg prisene 2,7 prosent.

I gjennomsnitt er utropsprisen for hus på Finn.no nesten 22.000, og for leilighet er utropsprisen omtrent 12.500, ifølge Eiendom Norges statistikk.

– Det er nå større optimisme både i boligmarkedet og i utleiemarkedet i denne regionen enn på mange år, sier Lauridsen i meldingen.

Det siste året er det Oslo som har hatt den svakeste utviklingen, ifølge Eiendom Norge. Der steg leieprisene 0,8 prosent de fire siste kvartalene, og 1,9 prosent i årets andre kvartal.

For de øvrige byene så det slik ut:

  • Bergen: opp 3,1 prosent i andre kvartal. Det siste året steg prisene 3,6 prosent.
  • Trondheim: opp 0,3 prosent i andre kvartal. Det siste året var det 3,2 prosent.

Utleieboligstatistikken er laget i samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no og profesjonelle utleieaktører, ifølge pressemeldingen.

Les også

Boligprisene stiger bratt – men å leie har knapt blitt dyrere

Boligprisene falt

I juli falt boligprisene 1,1 prosent på landsbasis. Boligprisene pleier å falle i juli, men i fjor bykset prisene etter at Norges Bank satt styringsrenten til 0. Nå har Norges Bank varslet at styringsrenten skal opp i september.

Til tross for boligprisfallet i juli er prisnivået 8,5 prosent høyere enn for ett år siden. I Oslo har prisene falt i fem måneder, og boligprisene er 9,4 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

I Bergen steg boligprisene med 1,1 prosent i juli, og i Trondheim falt prisene med 1,3 prosent i samme måned.

Finn.no eies av Schibsted. E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram.

Publisert: