INNSIDESAKEN MOT JOURNALIST: - Bedt om å pleie toppmegler

Innsidetiltalte Thomas Gulbrandsen sier journalistkollegaene ba ham om å pleie forholdet til den tidligere Pareto-stjernen Per Robert Jacobsen tett.

Publisert:

- Nettavisen ønsket å få ut mer av min relasjon til Per Robert Jacobsen. Journalistene i avisen ville at jeg skulle pleie forholdet mitt til ham, sier innsidetiltalte Thomas Gulbrandsen (35) i Oslo tingrett.

Onsdag morgen var det Thomas Gulbrandsens tur til å forklare seg for Oslo tingrett, og 35-åringen ble i detalj utspurt om hans forhold til den tidligere Pareto-megleren Per Robert Jacobsen.

Den tidligere utgavesjefen i NA24 og hans far Hallvard er tiltalt for ulovlig innsidehandel med DNO-aksjer.

I innsidesaken er også Jacobsen siktet for de samme forholdene.

Tips

I retten tirsdag kom det frem at Thomas Gulbrandsen hadde tipset Jacobsen via e-post om den kommende avisartikkelen om DNO 10. januar 2006.

- Hensikten var kun å skryte av artikkelen. Per Robert hadde tidligere vært negativ til Nettavisens økonomisatsing, men det var aldri i mine tanker at det var informasjon her, sier Gulbrandsen i retten.

Les også: - Tipset om "oppsiktsvekkende" DNO-nyhet

Ved en senere anledning skal Jacobsen, som i dag er ansatt i meglerhuset RS Platou, ifølge Økokrim ha tipset Thomas Gulbrandsen om et nært forestående bud på riggselskapet Sinvest.

På denne informasjonen skal Gulbrandsen ha kjøpt aksjer i selskapet.

I retten omtalte Gulbrandsen seg selv som "hobby-investor", og anmerket at han hadde tapt mer enn det han hadde tjent på aksjemarkedet.

Skolekompiser

Per Robert Jacobsen og Thomas Gulbrandsen var gode venner i ungdomstiden på Nordstrand i Oslo.

35-åringen forklarte at han ikke så Jacobsen mellom 2000 og 2006, men at de hadde kontakt på e-post og telefon.

Mot slutten av 2005 tok Gulbrandsen opp kontakten med Jacobsen. Han forsøkte også å få Jacobsen til å sitte i avisens kommende ekspertpanel.

Far og sønn

Både far og sønn Gulbrandsen er tiltalt for brudd på Verdipapirhandelloven, men begge erklærte seg uskyldige i innledningsforhandlingene i Oslo tingrett tirsdag.

Bakgrunn for tiltalen er at Thomas Gulbrandsen 10. Januar 2006 skal ha solgt en post aksjer i DNO da han visste at Nettavisen senere samme dag skulle publisere en negativ artikkel om oljeselskapets letevirksomhet i Nord-Irak.

Les også: Erklærte seg ikke skyldig i innsidesak

Les også: - Savner ethvert bevis

E24-journalist Jo André Aakvik jobbet i Nettavisen da hendelsene som er omtalt i tiltalen mot Thomas Gulbrandsen, fant sted. NA24 var den gang 100 prosent eid av Nettavisen. Aakvik er innkalt som vitne i saken.

Les flere E24-nyheter her

Publisert: