Kjos og Kise kan gi fra seg 10 prosent av Norwegian i milliardemisjonen

Norwegian-toppene Bjørn Kjos og Bjørn Kise kan bli kraftig utvannet i den kommende Norwegian-emisjonen. Samtidig viser E24 beregninger at de to fikk nær 200 millioner kroner for salget av tegningsrettene i emisjonen. 

VANNES UT? Emisjonen kommer til å etterlate administrerende direktør Bjørn Kjos (t.h.) og styreleder Bjørn Kise i Norwegian med langt mindre eierandel enn tidligere.

Foto: Trond Solberg/VG
  • Pål A. Solheimsnes
Publisert: Publisert:

Eierandelen til Bjørn Kjos og Bjørn Kises selskap HBK Holding kan gå fra rundt 25 prosent til rundt 15 prosent i Norwegian, etter at den varslede emisjonen i selskapet er gjennomført.

Det viser beregninger gjort av E24 med utgangspunkt i informasjon fra selskapets børsmeldinger.

Inn med 300?

Allerede da emisjonen ble varslet i januar, ble det klart at duoens selskap HBK forpliktet seg til å bidra med 300 millioner kroner til emisjonen.

Da detaljene rundt Kjos og Kises salg av tegningsretter mandag ble offentliggjort sammen med emisjonskursen, ble det mulig å beregne konsekvensene emisjonen vil få på Kjos og Kises eierandel - om de går inn med de 300 millionene de tidligere har signalisert.

Basert på de samme tallene er det mulig å anslå hva de to forretningspartnerne får for salget av tegningsrettene. Ifølge E24s beregninger får Kjos og Kise nesten 200 millioner kroner for dette salget.

Les på E24+

Bjørn Kise snakker ut om Norwegian-salget som falt igjennom: – Ja, jeg var skuffet

Både anslaget på eierandel og prisene på tegningsrettighetene tar altså utgangspunkt i at HBK Holding bidrar - som varslet - med 300 millioner kroner.

Skulle selskapet velge å gå inn med mer, vil naturlig nok utfallet bli annerledes.

Fra 25 til 15 prosent

Norwegian tredobler antall aksjer i denne emisjonen.

Summerer man de gamle og nye aksjene vil HBK Holding sitte igjen med bare 14,89 prosent etter emisjonen.

Dette er en markant utvanning fra eierandelen selskapet hadde på 24,66 prosent som de har før emisjonen.

Kise og Kjos eier også en andel av Norwegian gjennom selskapet Sneisungen AS.

Kjos og Kise sa i januar at Sneisungen ville bidra med 43 millioner kroner til emisjonen. Med den annonserte emisjonskursen må selskapet inn med 42,6 millioner for å opprettholde sin eierandel. Dermed vil Sneisungen etter alt å dømme opprettholde sin eierandel på 1,42 prosent.

Sneisungen var mandag åttende største aksjonær i Norwegian.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler