Rekordresultat for Kanelsnurren: Nå skal bakerikjeden ta et jafs av Norge
Da Norge stengte ned i mars i fjor, fortsatte Kanelsnurren å holde åpent – selv om det var folketomt i bygatene og på kjøpesentrene. Likevel ble det rekordresultat.
– Jeg kan ikke annet enn å smile og le. Fjoråret ble superbra. Ja, helt fantastisk, sier gründer Torben Dam Krarup, som sammen med sin kone, Lærke Olesen, etablerte Kanelsnurren i 2013.
Økte med 12,5 millioner
Det rykende ferske årsregnskapet viser at bakerikjeden fikk et resultat før skatt i fjor på 6,2 millioner kroner mot 2,6 i 2019. Altså en dobling av resultatet – og vel så det. Omsetningen økte også kraftig fra 43,5 millioner kroner i 2019 til 55,9 millioner kroner i fjor.
– Resultatet kunne naturligvis vært enda bedre uten korona. Da Norge stengte ned i mars i fjor, hadde vi knapt en kunde innom våre utsalg på flere uker. Bygatene var folketomme, og det samme var jo kjøpesentrene. Det var bare utgifter, sier Dam Krarup.
– Men likevel valgte dere å holde åpent?
– Ja. Like etter nedstengningen gikk jeg bort på kontoret til Øgreid-familien, som eier 60 prosent av Kanelsnurren. Jeg sa: «Jeg tror vi er nødt til å stenge». Beskjeden tilbake var: «Nei, vi holder åpent. Dette er vårt samfunnsansvar og vårt bidrag i pandemien». Avgjørelsen viste seg å være helt riktig. Da lettelsene etter hvert kom, skjøt salget tilbake i rakettfart.
Øgreid inn i 2018
Dam Krarup understreker at de alltid har fulgt både de lokale- og nasjonale retningslinjene for smittevern under pandemien.
– Vi har vært ekstremt nøye. I vår bransje kan vi ikke slurve med den slags. Da hadde vi garantert blitt stengt ned umiddelbart.
Det var i mai 2018 at Øgreid-familien, som er en av Stavangers rikeste familier, kjøpte 60 prosent av Kanelsnurren for flere titalls millioner kroner. Den gang uttalte Halvor Øgreid følgende:
– Vi har ambisjoner om at dette skal bli en nasjonal kjede. Vi ser for oss at Kanelsnurren skal vokse til mellom 30 og 40 utsalgssteder nasjonalt i løpet av en sjuårsperiode. En slik investering vil koste mellom 70 og 100 millioner kroner.
Åpner to utsalg i høst
Tre år senere består Kanelsnurren av ti utsalgssteder i regionen, men snart kommer nummer 11 og 12. Først på kjøpesenteret Maxi i Sandnes og så i Stadionparken i Hinna Park.
– Begge disse utsalgene åpner i løpet av høsten. I tillegg skal vi i gang med en stor ombygging av lokalet vårt i Verksgata i Stavanger sentrum. Den kafeen har vi nå muligheten til å gjøre dobbelt så stor siden vi har flyttet selve produksjonslokalet vårt til Forus, forklarer Dam Krarup.
– Hvor mange utsalg ser dere for dere her i regionen?
– 15–16. Vi ønsker å etablere oss utover Jæren også, svarer dansken og nevner blant annet Klepp og Ålgård som aktuelle steder.
Bergen og Oslo neste år
Og etter det skal det satses andre steder i Norge – helt i tråd med ambisjonene som ble satt for tre år siden.
– Vi kunne nok ha etablert oss i andre byer allerede i år, men vi har bevisst ventet på at koronaen skal slippe litt taket. Men planen er å starte opp våre første utsalg i Oslo og Bergen i løpet av neste år, sier Dam Krarup.
– Hvor skal dette ende?
– He he. Si det. Salget viser i hver fall at folk ikke er mettet på gode bakervarer. Vi gleder oss til å ekspandere, men alt må skje i rett tempo.
75 mill. i omsetning i år
Ifølge Dam Krarup vil Kanelsnurren lande på en omsetning i år på rundt 75 millioner kroner.
– I løpet av de neste to årene vil vi nok runde 100 millioner kroner basert på utsalgene vårt i Rogaland, sier han.
Dam Krarup og kona Lærke Olesen eier 40 prosent av Kanelsnurren.
Flere artikler
Stavanger-milliardær har storhandlet eiendommer for 68 millioner – på ett år
Menighetshuset blir nytt hovedkontor for en av Stavangers rikeste familier
Ny dagsrekord for Vinmonopolet: Solgte over 1,05 millioner liter fredag
Petter Stordalen om kjøpesenter-comeback: – Alle gode ting er tre
Koronaen straffer også Apply