Stenger verft etter koronasmitte

Verftsgruppen Vard stenger ned verftet i Brattvåg på Sunnmøre etter koronasmitte blant ansatte. Det er usikkert når det vil være full drift igjen ved verftet.

Det er rundt 250 ansatte ved Vard-verftet i Brattvåg. Ingen av dem får vende tilbake på jobb før de kan fremvise en negativ test.
Publisert: Publisert:

Verftet iverksatte testing av ansatte onsdag etter at en leverandør som hadde vært på jobboppdrag ved verftet, fikk påvist korona. Seks arbeidere fikk påvist smitte etter hurtigtester.

– Ledelsen har derfor på eget initiativ, men i samråd med lokale smittevernmyndigheter og FHI, besluttet å stenge verftet midlertidig for å gjøre systematisk testing og hindre smittespredning.

Det skriver verftet i en pressemelding.

Verftet har satt i gang såkalt PCR-testing av alle som har jobbet ved verftet den siste uken. Det betyr at 250 ansatte er berørt. Planen er at de som har negativt testresultat, kan vende tilbake til arbeid fortløpende, etter hvert som svarene foreligger.

– Målet er å få tilbake alle så fort som mulig. Når det kan skje, er imidlertid avhengig av hvor raskt vi kan få gjennomført testingen, sier Hege Akselvoll til Aftenposten/E24.

Hun er kommunikasjonssjef i Vard.

Publisert:

Her kan du lese mer om