Leilighet på 55 kvadratmeter på Kampen solgt for 7,4 millioner

En leilighet på 55 kvadratmeter på Kampen i Oslo ble solgt for 7,4 millioner, noe som var 1,4 millioner over prisantydning.

Leiligheten på Kampen endte på en kvadratmeterpris på over 130.000 kroner.
Publisert: Publisert:

– Selv om leiligheten er god, hadde vi ikke regnet med dette, sier eiendomsmegleren Frode Bergheim Koppergård i eiendomsmeglerkjeden Nordvik til E24.

Leiligheten på 55 kvadratmeter lå ute på Finn med en prisantydning på 6 millioner, men endte opp på 7,4 millioner.

Den endelige salgssummen gir en kvadratmeterpris på 134.545 kroner.

– Disse leilighetene ligger på et høydedrag, og man har utsikt. Du har godt med sol, og det er et av disse gamle trehusene på Kampen, sier Koppergård.

Han sier at det eneste som ble trukket fram som negativt blant interesserte, var størrelsen på leiligheten.

Les også

Dette fikk søstrene for 5,79 millioner: – Jeg er sykt glad

– Foreldrebanken står seg sterkt fortsatt

– Dette viser jo tydelig at foreldrebanken står seg sterkt fortsatt, sier seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken til E24 når hun får høre prisen leiligheten på Kampen gikk for.

Midtgaard viser til data fra Prognosesenteret som viser at kjøpskapasiteten i norske husholdninger er langt over boligmassens eksisterende verdi.

– Den eldre delen av befolkningen har over lang tid opparbeidet seg en stor boligformue over flere år. Mange bruker denne til å hjelpe de unge inn på boligmarkedet, og dette presser prisene opp.

– Hva skal til for at rentene begynner å bite?

– Husholdningene har faktisk enda mer å gå på. Vi tror likevel at rentene vil begynne å bite nå på sommeren eller høsten. Men enn så lenge har det vært stor motstandsdyktighet. I Oslo ser man i tillegg at førstegangskjøpere og boliginvestorer er med på å trekke prisene videre opp, sier seniorøkonomen.

Populær beliggenhet

Byggeåret er 1890, men leiligheten på Kampen ble renovert i 2021, fremgår det av annonsen.

– Det mange ønsker på Kampen, er sjarmen området gir. Leiligheten er pusset opp, men den gamle sjarmen er tatt vare på. Det gjør dette til en spesiell og fin leilighet, sier Koppergård.

Megleren sier kjøperne på Kampen ofte er veldig bevisste på området.

– De er ofte veldig bevisste på hvor de ønsker å bo, sier Koppergård.

Leiligheten ble nylig renovert, med men et ønske om å beholde sjarmen.

– Ikke bare solskinnshistorier

Boligprisene økte med 1 prosent i april, noe som overrasket blant andre sentralbanksjef Ida Wolden Bache. Så langt i år har boligprisene i Norge steget med 6,8 prosent. Prisene er nå 0,5 prosent høyere enn for et år siden.

Eiendom Norge har knyttet oppgangen til at det er en sterk utvikling i norsk økonomi, et godt arbeidsmarked, og at det er vedtatt lettelser i utlånsforskriften.

– Når hadde du sist en budrunde som denne?

– Det er lenge siden. Jeg har en del leiligheter i ulike segmenter der det er ganske rolig. På to- og treroms er det veldig god respons, men det er ikke bare solskinnsdager om dagen, sier Koppergård.

Publisert: