Flying Tiger Copenhagen fortsetter å stenge butikker

Flying Tiger Copenhagen legger ned butikker som ikke er lønnsomme, etter nok et dårlig år for selskapet. Samtidig hjelper eierne den norske virksomheten med konvertering av gjeld.

Flying Tiger Copenhagen må fortsette å stenge butikker i Norge.
Publisert: Publisert:

Den danske butikkkjeden Flying Tiger Copenhagen, bedre kjent som TGR, har slitt de siste årene. Og pilene peker fortsatt nedover for selskapet.

Årsresultatet var negativt med 7,9 millioner kroner, men er likevel en forbedring fra året før hvor underskuddet var dobbelt så stort.

Siden toppen på 246,6 millioner kroner i 2018 har det kun vært omsetningsnedgang å melde for TGR Norge. Selskapet omsatte for 160,5 millioner kroner i fjor, ned fra 174,6 millioner i 2020.

Fra 2012, som er det første hele regnskapsåret, gikk det oppover og selskapet gikk i pluss. Men fra 2017 snudde det og derfra er tapet på nesten 130 millioner kroner.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre aksjer for høsten

Legger ned butikker

– Selskapet har igangsatt enkelte lønnsomhetsforbedrende tiltak som blant annet vil bedre arbeidskapital samt nedleggelse av enkelte butikker, står det i regnskapet.

Det kommer også frem at fokuset blir å stenge butikker som ikke er lønnsomme.

E24 har vært i kontakt med TGR, som ikke hadde mulighet til å kommentere regnskapet denne uken.

Allerede i 2019 startet selskapet å stenge butikker i Norge for å bedre lønnsomheten. Det var da i overkant av 600 ansatte i Norge - nå er tallet 356 ansatte per august, ifølge tall fra Brønnøysundregistrene.

Ved utgangen av 2021 hadde selskapet 35 butikker i Norge.

Ifølge regnskapet for 2021 har det norske selskapet TGR Norge AS negativ egenkapital på 31 millioner kroner. Dette sammenlignet med 23 millioner i negativ egenkapital i 2020.

Selskapet har en kortsiktig gjeld på 58 millioner kroner, hvor det meste er til eierne. I 2020 var denne på 85 millioner kroner.

For å styrke forretningsgrunnlaget 2022 foretatt en gjeldskonvertering på nesten 50 millioner kroner.

– Sterk posisjon

Flying Tiger har totalt 858 butikker i 27 land verden over. I 2018 var det 990 butikker globalt.

I februar 2021 solgte det svenske oppkjøpsfondet EQT seg ut, og det danske investeringsselskapet Treville tok over selskapet.

I det danske selskapets årsrapport for 2021 kommer det frem at Flying Tiger Copenhagen leverer det beste resultatet på åtte år. Selskapet hadde et resultat før skatt på 124 millioner danske kroner. I 2020 hadde de et negativt resultat før skatt på 1,2 milliarder danske kroner.

– Våre økonomiske resultater taler for seg selv. Vår posisjon er sterk og resultatene er forankret i en meget vellykket strategi, sier Martin Jermin, administerende direktør i årsrapporten.

Publisert: