Archegos-sjefen arrestert – siktet for svindel

Skandalen om den tidligere forvalteren vokser i omfang. Nå melder flere medier at Bill Hwang er arrestert og siktet for svindel.

ARRESTERT: Archegos er det New York-baserte selskapet som forvaltet formuen til Bill Hwang med familie. Det endte med full kollaps, milliardtap og rettsforfølgelse.
Publisert:

Bill Hwang, grunnlegger av det fallerte familiekontoret Archegos, er arrestert og siktet for svindel, skriver en rekke medier, deriblant New York Times.

Også finansdirektør Patrick Halligan er arrestert og siktet.

Mediene viser til uttalelser fra den føderale påtalemyndigheten i Manhattan.

New York Times skriver at arrestasjonene er en av de største rettsforfølgelser på Wall Street på mange år.

Mennene er ventet å møte i retten i Manhattan senere onsdag, og er siktet for å ha samarbeidet om organisert verdipapirsvindel og bankbedrageri.

Anklages for kursmanipulering

Påtalemyndigheten mener banker og andre motparter ble lurt av forretningspraksisen til Archegos, som skal ha skjult risikoen ved å drive forretninger med selskapet, går det frem av siktelsen.

Anklagene går ut på at Hwang og Halligan skal ha manipulert kursene på børsnoterte verdipapirer i porteføljen til Archegos. Porteføljen skal ifølge anklagene ha blitt pumpet opp fra 1,5 til 35 milliarder dollar.

Handler gjort av Archegos Capital Management førte til milliardtap for flere internasjonale storbanker, deriblant Credit Suisse. Sistnevnte har fått kritikk som følge av lånene til Archegos. Det har medvirket til at Oljefondet har stemt mot gjenvalg av flere styremedlemmer i Credit Suisse.

Milliardformue

Wall Street ble i fjor vinter rystet av et enormt tvangssalg. Archegos Capital Management brøt marginkrav knyttet til en eller flere derivatposisjoner, som førte til at en rekke banker startet enorme tvangssalg.

Posisjonene skal ha vært knyttet til selskaper som begynte å falle på Wall Street. Kursfallene skal igjen ha ført til at marginkravene ble brutt.

Flere medier har skrevet at Archegos forvaltet rundt 10 milliarder dollar i forkant av kollapsen. Dette var i praksis Bill Hwang og hans families personlige formue, ettersom selskapet er satt opp som et familiekontor. Likevel kan tapet ha vært høyere, på grunn av måten investeringene ble satt opp.

Hwang har tidligere jobbet i hedgefondselskapet Tiger Asia Management. Han startet familiekontoret i 2013.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om