Sykepleierstreik endte uten en krone ekstra

Etter at sykepleierstreiken ble avblåst tidlig i sommer, gikk partene til frivillig mekling. Nå er den avsluttet, uten at sykepleierne fikk noe mer i potten.

Lederen i Sykepleierforbundet; Lill Sverresdatter Larsen, ledet forhandlingene i Unio Spekter. Nå er den frivillige meklingen avsluttet, uten at sykepleierne fikk forbedret oppgjør.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Sykepleierne og andre Unio-ansatte i helseforetakene får dermed lønnstillegg på samme nivå som alle andre grupper i årets mellomoppgjør, melder TV 2.

Likevel kom det noe positivt ut av Rikslønnsnemndas kjennelse, mener leder i Norsk Sykepleierforbund , Lill Sverresdatter Larsen, som også har vært forhandlingsleder for Unio Spekter.

Les også

Sykehusstreiken er over

– Nemnda sier at rekrutteringsutfordringene er reelle og ikke lar seg løse innenfor dagens praktisering av frontfaget. Det er det samme vi har hevdet hele tiden. Nå må politikerne ned i verktøykassa før krisen vokser seg større, sier hun.

Streiken varte fra 4. til 16. juni, da arbeidsministeren kalte inn partene for å varsle at regjeringen vurderte å gripe inn med tvungen lønnsnemnd. Streiken ble avblåst, og partene gikk videre med frivillig mekling.

Les også

Stortinget sa ja til tvungen lønnsnemnd - Unio vil ta omkamp neste år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Streik
 2. Unio
 3. Norsk Sykepleierforbund

Flere artikler

 1. Streiken i IT-selskapet GlobalConnect er over

 2. Enighet på overtid avverger streik blant helikopterpiloter i Nordsjøen

 3. Riksmekleren har innkalt partene i kulturstreiken

 4. Betalt innhold

  Seks tips for maksimal ytelse på jobb

 5. Betalt innhold

  – Det kommer til å svi veldig, men jeg kommer ikke til å måtte selge huset