Styreleder i Vestre om ministerposten: – Skrekkblandet fryd

Styreleder Karl Høie i Jan Christian Vestres familiebedrift Vestre AS understreker at de skal greie seg fint uten sjefen en stund.

Jan Christian Vestre forlater jobben som daglig leder i familiebedriften for å bli næringsminister.
Publisert: Publisert:

Klokken kvart over 12 i dag vil Jan Christian Vestre tre ut på slottsplassen som nyslått næringsminister.

Samtidig mister familiebedriften hans, møbelprodusent Vestre AS, sin daglige leder.

Styreleder Karl Høie forteller at styret for kort tid siden ble informert om at Vestre forsvinner fra rollen som daglig leder for en stund.

– Stemningen er litt sånn skrekkblandet fryd. Vi er selvfølgelig entusiastiske på vegne av Jan Christian, men jeg må ærlig innrømme at det blir et savn, sier Høie til E24.

Snart i mål med fabrikk

Om noen måneder skal den splitter nye fabrikken «The Plus» stå klar på Magnor i Innlandet fylke. Fabrikken er en kjempeinvestering som koster selskapet 300 millioner kroner å bygge.

Styrelederen legger ikke skjul på at de gjerne skulle beholdt Vestre som daglig leder litt til.

– Men vi finner helt sikkert en god intern løsning. Vi velger en løsning som er trygg for oss nå som det er noen måneder til fabrikken står ferdig. Det blir ikke noe vakuum, sier Høie.

Han understreker at en erstatter for Vestre er konstituert, men ønsker ikke å gå ut med hvem det er ennå. Høie forteller at responsen på endringene i ledelsen fra de ansatte har vært god.

– Det er et unisont «dette skal vi fikse». Vi har vært ute en vinternatt før, sier han.

Ingen endring i eierskap

Det er ikke aktuelt for Vestre å gi fra seg eierskap i forbindelse med at han nå blir statsråd, ifølge Høie.

– Det er to eiere, og det er ingen planer om endringer der. Alt er åpent og transparent, og rollene blir krystallklare. Du kan ikke brenne huset ditt fordi du skal inn i en sånn posisjon.

Vil du bli bedre kjent med den nye næringsministeren? I sommer gjestet Jan Christian Vestre E24s podkast Voksenpoeng. Episoden kan du lytte til i spilleren under, eller overalt hvor du vanligvis lytter til podkast.

Publisert: