Nytt toppår for Ina Wroldsen

Selskapet til Ina Wroldsen (37) hadde en marginal nedgang i omsetningen i pandemiåret 2020, men har likevel aldri tjent så mye som i fjor.

LUKRATIVT ÅR: Ina Wroldsen kan se tilbake på et svært godt økonomisk 2020, tross pandemien.
 • Stein Østbø
Publisert:

Regnskapet for hennes Stairs Music ligger nå klart i Brønnøysundregistrene og viser et resultat før skatt på 15,6 millioner kroner – rundt 300.000 mer enn i «normalåret» 2019.

Inntektene havnet på 19,9 millioner, en nedgang på drøyt 500.000 fra 2019, men med lave kostnader – 4,8 millioner kroner – ble årsresultatet med andre ord svært hyggelig.

«The Voice»-dommeren og artisten/låtskriveren satte av 5 millioner kroner i konsernbidrag og 7,2 millioner til å styrke egenkapitalen som nå er på rekordhøye 28,2 millioner kroner.

Ina Wroldsen eier Stairs Music (80 prosent) sammen med sin mor, Kristin Wroldsen (20 prosent). Sistnevnte er også daglig leder og styreleder i selskapet som i fjor sysselsatte tre årsverk.

Stairs Music kan se tilbake på solide overskudd i en årrekke, og har nå samlet tjent 51,1 millioner kroner de siste fem årene. Selskapet har i denne perioden hatt en omsetning på 93,6 millioner og røper at Wroldsen er en av våre mest suksessrike artister og låtskrivere – nasjonalt og internasjonalt – i den nye strømme-æraen.

Hun har skrevet musikk for blant andre Calvin Harris, Clean Bandit, Demi Lovato, One Direction, Shontelle og Britney Spears.

Ina Wroldsen har også blitt en av Norges fremste konsertaktører, men ettersom 2020 så å si ble konsertfritt på grunn av corona-restriksjonene er det åpenbart at det er inntektene fra låtskrivingen som danner grunnlaget for de høye inntektene til Stairs Music.

Såpass mye kom det inn fra denne virksomheten at hun i november i fjor trakk tilbake søknaden på 2,3 millioner fra Regjeringens kompensasjonsordning.

VG har kontaktet Kristin Wroldsen for en kommentar til 2020-regnskapet, men foreløpig ikke fått svar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ina Wroldsen
 2. Brønnøysundregistrene
 3. Inntekt
 4. Musikk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  – Ina er mye varmere enn det harde, ytre skallet tilsier

 2. Million-nedtur for Alan Walkers selskaper

 3. Sigrid doblet omsetningen i 2021

 4. Nytt inntektsfall for Tone Damli

 5. Millionsmell for poptvillingene Marcus og Martinus