Johan H. Andresen og Ferd kjøper «trekanttomten» for 1,5 milliarder kroner

Milliardæren har sammen med Vedal sikret seg tomten på Aker Brygge, etter en budrunde som varte i en måned. Det kan gi staten milliardgevinst.

EIENDOMSINVESTOR: Milliardæren ligger på 5. plass over Norges rikeste, ifølge Kapital.
Publisert:

Ferd Eiendom og Vedal har kjøpt tomten på 4,5 mål av staten og Oslo kommune. Fredag ble budet fra et partnerskap mellom Ferd Eiendom og Vedal på 1,5 milliarder kroner akseptert.

– Det er svært sjelden en så sentral tomt selges. Vi mener Staten og Oslo kommune har oppnådd markedspris på den meget sentralt beliggende eiendommen med utbyggingspotensial, sier konsernsjef i Ferd, Morten Borge.

– Vi har gjort våre analyser av verdiene i prosjektet og tilbudt en pris vi mener gir oss en fornuftig risikojustert avkastning, legger han til.

Tomten har blitt benyttet som byggeplass for Nasjonalmuseet.

Vil bygge kontorbygg og «bygulv»

Tomten er i dag regulert til utbygging av 24.000 kvadratmeter bruttoareal med mulighet for å bygge blant annet bolig, kontor og offentlige formål.

– Vi ønsker å utvikle prosjektet videre og skape et prosjekt til det beste for byen og dens utvikling. Prosjektet skal være med på å komplettere og forsterke bystrukturen i Vika og Aker Brygge-området, sier Borge.

Ferd har kjøpt tomten sammen med Vedal, som står bak flere prosjekter som Barcode og Bispevika.

– Ferd har inngått partnerskap med Vedal-selskapene, hvor Vedal også skal stå for prosjektledelse og en trygg gjennomføring av byggeprosjektet. Selskapene Ferd og Vedal har komplementær kompetanse og og utfyller hverandre godt. Sammen med Vedal har vi de beste forutsetninger for å videreforedle tomten i et solid partnerskap preget av skaperglede og gjennomføringskraft.

Les også

Milliardær Johan H. Andresen: Vil ansette flere med CV-hull

– Betydelig høyere pris enn ventet

I en melding skriver regjeringen av budrunden resulterte i en betydelig høyere pris enn forventet.

– I tillegg til at Trekanttomten svarer opp vår ambisiøse satsning innenfor Ferd eiendom er også beliggenheten, kompleksiteten og størrelse i tråd med vår strategi. Vi ønsker å investere og utvikle prosjekter i nærheten av knutepunkt. Trekanttomten er plassert midt i hjertet av vårt hjemmemarked og i nærheten av vårt nye hovedkontor i Dronning Mauds gate 10, forklarer administrerende direktør Camilla Krogh i Ferd Eiendom.

Videre forklarer hun at de vil ha god kontroll på gjennomføringen av byggeprosjektet når de ser ned på byggeplassen fra sitt eget kontor.

Trekanttomten har de siste årene blitt brukt som anleggsplass for det nye Nasjonalmuseet. Både staten og Oslo kommune har akseptert budet på sine arealer, men salget er ikke formelt godkjent.

Regjeringen vil nå be Stortinget om økt salgsfullmakt, slik at salget kan sluttføres. Det tas sikte på å gjennomføre salget i 2020.

Les også

Eiendomsmilliardær taper penger på 10 av 11 hoteller

Publisert: