E24-podden: Pfizer og FHIs slagplan for å vaksinere hele Norge

Mens britene er i gang med massevaksineringen, venter Norge på grønt lys fra EU. Akkurat nå er det vaksinen til BioNTech/Pfizer som er nærmest en godkjenning. Det kan skje om få uker, og i januar kan de første dosene være i Norge.

Britene har satt i gang massevaksinering. Snart er det Norges tur.
Publisert: Publisert:

Gjester i sendingen er Pfizer Norges kommunikasjonssjef, Joachim Henriksen, og overlege i FHI, Preben Aavitsland.

I episoden forteller de detaljert om hvordan vaksinen ankommer Norge, og om logistikken rundt: Hvordan skal vaksinen oppbevares og fraktes rundt om i langstrakte Norge, og hvordan vil massevaksineringen foregå?

Pfizer Norges kommunikasjonssjef Joachim Henriksen svarer blant annet på hva som skjer om vaksinen ikke blir oppbevart i minus 70.

Kjøres ut til kommuner etter behov

En viktig grunn til at logistikken må klaffe er at Pfizers vaksine må oppbevares i en fryseboks på minus 70 grader, forteller Aavitsland.

Han opplyser at Pfizer har lovet å levere vaksiner til mellom 30 og 40 lagre rundt om i landet. Der skal vaksineboksene, som kommer med Pfizers lastebiler, bli lagt i en «ultrafryser» slik at de ikke går til spille.

– Her kan vaksinene ligge i mange uker, og opptil flere måneder. Fra disse lagrene vil man ta ut passe mengde for en kommune, og kjøre ut, sier Aavitsland.

Programleder er Marius Lorentzen og produsent er Ahmed Fawad Ashraf. God lytting!

Les også

Storbritannia er i gang med corona-vaksinering

Les også

Israel starter coronavaksinering før nyttår

Les også

Pfizer-vaksinen kan bli godkjent i USA torsdag

Publisert:

Her kan du lese mer om