WTO: Trumps Kina-toll er ulovlig

Verdens handelsorganisasjon konstaterer at USAs toll på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar er ulovlig, i henhold til organisasjonens regler.

  • NTB-AP
Publisert:

Det er første gang den Genève-baserte, internasjonale organisasjonen har kommet med en slik avgjørelse om serien av tollskjerpelser president Donald Trumps regjering har innført overfor en rekke land, både rivaler og allierte.

Amerikanske myndigheter sier på sin side at WTOs reaksjon ikke holder myndighetene i Beijing ansvarlige og omtaler den som «fullstendig utilstrekkelig».

– USA må få lov til å forsvare seg mot urettferdig handelspraksis, og Trump-regjeringen vil ikke la Kina bruke WTO til å dra fordel av amerikanske arbeidere, bedrifter, gårdbrukere og storbønder, sier USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer i en uttalelse.

WTO, som har 164 medlemsland, er en internasjonal organisasjon for regulering av handelen mellom stater.

Organisasjonen ble opprettet 1995 som en fortsettelse av Generalavtalen om toll og handel (GATT) fra 1948, og formålet er å fremme handelen mellom stater, utforme regler for verdenshandelen og løse handelskonflikter.

Les på E24+

USA-valget kan bli stygt på børsene

Publisert:
Gå til e24.no