Flere dødsulykker på norske næringsfartøy i fjor

13 personer døde under arbeid på sjøen i 2020, noe som er ti flere enn året før. Utviklingen bekymrer Sjøfartsdirektoratet.

SKAL UNDERSØKE: Sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Jan Kåre Ness / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Av de 13 dødsulykkene var det åtte sjøfolk som miste livet på norske skip, mens fem personer omkom på utenlandske fartøy i norsk farvann eller i ulykker som involverer norske skip, opplyser Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding.

Tre personer døde som følge av støt/klemskader, og tre døde som følge av kollisjon. To personer falt på sjøen og omkom. Også brann, forgiftning og fall om bord er blant dødsårsakene.

– Dette er noe vi tar på største alvor, og vi vil nå se nærmere på de ulike ulykkene for å se hva som kan gjøres for å unngå slike ulykker, sier sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Det er registrert åtte omkomne på fiskefartøy og fem omkomne på lasteskip. Det er ikke registrert noen omkomne på passasjerskip i 2020.

Antallet ulykker på næringsfartøy økte generelt, men flesteparten var av mindre alvorlig karakter. Totalt registrerte Sjøfartsdirektoratet 524 ulykker på næringsfartøy i 2020.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Sjøfartsdirektoratet
  2. Næringsliv
  3. Sjøfart

Flere artikler