737 Max-ulykkene

Reuters: Boeings ulykkesfly kan få USA-klarering før sommeren

Det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) kan godkjenne at 737 Max-flyene, som ble satt på bakken i mars, kan komme i luften i USA før midten av 2020.

 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Det melder Reuters, som skal være informert om samtalene mellom luftfartsmyndighetene og amerikanske flyselskap.

Boeing varslet før jul at flyene ville bli godkjent allerede i januar. Siden har flyprodusenten stengt ned produksjonen av modellen.

Selskapet meldte tirsdag denne uken at de regnet med at Max-flyene kunne komme i luften nettopp fra midten av 2020. Flyprodusenten opplyste også at de vil komme med mer informasjon når det legges frem kvartalstall neste uke.

Les også

Dårlig nytt for Norwegian: Boeing varsler ny 737 Max-utsettelse

Reuters-saken er delt av tilsynets offisielle Twitter-konto. FAA skriver at de ikke har satt noe tidsvindu for fullføringen av arbeidet med flyene. «Sikkerhet er topp prioritet», skriver tilsynet i Twitter-meldingen.

Boeing-aksjen steg rett etter at nyheten ble kjent, og endte dagen opp 1,35 prosent fredag. Det skjedde imidlertid samme dag som selskapet meldte at de vurderte å kutte produksjonen av modellen 787 Dreamliner til 11 eller 10, ifølge CNBC og Bloomberg.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs uttalte til E24 tidligere denne uken at det koster Boeing rundt en milliard dollar i måneden å ha flytypen på bakken.

Norwegian har fått levert 18 Max-fly som alle står på bakken etter de to fatale ulykkene i Etiopia og Indonesia. Flyselskapet har derfor måttet leie inn reservefly. American Airlines og Turkish Airlines er blant selskapene som har fått erstatning.

Les også

Norwegian-sjefen: Håper å lande Max-erstatning før nyttår

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. 737 Max-ulykkene
 2. Boeing
 3. Fly
 4. Aksjelive
 5. Boeing 737
 6. Norwegian

Flere artikler

 1. Dårlig nytt for Norwegian: Boeing varsler ny 737 Max-utsettelse

 2. Boeing betaler 21 milliarder etter 737 Max-ulykkene

 3. David Calhoun tar over Boeing i krise: – Vil sannsynligvis være sjef en kort periode

 4. Analytiker: – Norwegian kan få pangstart på 2020

 5. FAA mener Boeing har det for travelt med Max-retur