Konkurser i Norge

Gresvig-direktør: – Ryggsekken vi har båret med oss ble for tung

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg sier at de har visst at det er en krevende situasjon, men at han gikk inn i jobben med åpent sinn.

Lars Kristian Lindberg tiltrådte som administrerende direktør for et år siden.

Hanna Ghaderi/E24
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Mandag begjærte styret i Gresvig Retail Group selskapet konkurs. Bostyrer Håvard Wiker sier til E24 at de nå har landet en avtale med banken og eier for å kunne holde dørene åpne.

– Jeg ble oppnevnt som bostyrer for ikke fullt to timer siden, som bostyrer i Gresvig Retail Group. Alle egeneide butikker og konsernet er det opprettet konkurs i, og vi har rukket å signere en avtale.

Wiker legger til at det er ti konkursselskaper, samt tre selskaper som ikke er tatt ut i konkursbehandling.

– Min jobb er å sørge for mest mulig penger ut til kreditorene, og det gjør jeg gjennom salg av virksomheten, ikke gjennom å sette i gang konkurssalg gjennom butikkene.

Samtidig understreker bostyrer at franchisebutikkene, som er omtrent halvparten, ikke er berørt av konkursen.

Bostyrer Håvard Wiker og administrerende direktør Lars Kristian Lindberg.

Hanna Ghaderi/E24

– Kom ikke i gang med den store satsingen

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg, forteller at det ble gjort justeringer og tiltak i Gresvig det siste året, men at de ikke kom ordentlig i gang med den store satsingen.

– Planen var å satse det første halvåret i 2020, vi gjorde svært kraftige justeringer hvor vi blant annet har kuttet kostnader med tresifret millionbeløp, innkjøp med en halv milliard, og varelager med flere hundre millioner kroner.

Lindberg legger til at den største utfordringen ligger i butikkstrukturen.

– Den direkte og indirekte kostnaden blir en for stor ryggsekk å bære, selv om vi har gjort og var i gang med stor endringer, så kom vi ikke i gang med den store satsingen.

– Nå må vi forholde oss til boet, og jeg mener det bør være interessant for en ny eier å satse på dette.

Til Dagens Næringsliv sier Lindberg at at sekskapet har 1,1 milliarder kroner i gjeld. Ifølge avisen har hovedeier Olav Nils Sunde og selskapet hans 600 millioner kroner utestående.

Etter det TDN Direkt erfarer skal DNB ha rundt 500 millioner kroner i utlån til Gresvig.

Ikke norsk fenomen

– Dette er bransjens utfordring, ikke et fenomen som er norsk eller et Intersport-fenomen. Spesielt i Europa er det krevende om dagen, også i annen retail, sier Lindberg.

Han legger til at det har vært mange utfordringer over tid, og at det er en totalitet som ikke er bærekraftig i kostnadsnivået.

– Som bostyrer sa foreligger det en form for midlertidig finansiering som gjør at vi kan opprettholde drift og gjøre det vi kan for å presentere frem en forretningsmodell som kan være attraktiv i markedet. Det er det vi konsentrerer oss om nå er det å gi så korrekt info om mulig til kunder og ansatte.

Visste at det var en krevende situasjon

– Det vil alltid være enkelt å snakke om det som er fortid, jeg kan bare snakke om det året jeg har vært her, og vil legge til at alle har vært ærlige om situasjonen, og visst at dette er krevende.

Lindberg gikk inn i stillingen som administrerende direktør for ett år siden.

– Jeg gikk inn med helt åpne øyne, vel vitende om at dette er et selskap som trengt endring. Vi har iverksatt og hadde planlagt massive endringer.

– Dessverre er det slik at dette ikke skjedde tidsnok, og den tunge ryggsekken skaper en forbindelse til kostnader spesielt med tanke på butikkstruktur som ikke er tilpasset dagen.

Han sier videre at dette er en av mange synlige endringer som skjer i retail, også innenfor sportsbransjen.

– Det er en bransje hvor det er krevende om dagen, men det er en voksen bransje totalt sett. Det er bare den gamle strukturen i bransjen som ikke er tilpasset fremtiden. Vi mener vi har gode tanker om hvordan vi kan tilpasse oss.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Konkurser i Norge
 2. Konkurs
 3. Bransje
 4. Butikker
 5. Sportsbransjen
 6. Intersport

Flere artikler

 1. Sportskjeden Gresvig slår seg konkurs

 2. Betalt innhold

  Det tre uker lange dramaet etter Gresvig-konkursen: Derfor måtte Sunde reddes av Gjelsten

 3. Fortsetter som før etter Gresvig-konkursen: – Pulsen vår stopper ikke

 4. Stor oversikt: Dette er Gresvig-butikkene som kan forsvinne

 5. – Den mest dramatiske dagen i norsk sportsbransje noensinne