Hurtigruten: 33 ansatte testet positivt for coronaviruset

Ingen av de 154 besetningsmedlemmene om bord viser tegn på sykdom eller symptomer på viruset.

33 av de 158 i mannskapet på Hurtigruten MS «Roald Amundsen» er smittet.
Publisert:

33 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for coronaviruset.

120 av besetningsmedlemmene har testet negativt, opplyser Hurtigruten i en pressemelding. Fem av de ansatte skal testes på nytt før det endelige antallet er klart.

Skal teste passasjerene

Passasjerene som har vært om bord på de aktuelle seilasene vil motta sms fra Hurtigruten om at de kan ha vært utsatt for coronasmitte. I tillegg vil de bli kontaktet av kommunene hvor de er folkeregistrert for videre oppfølging, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø sier på en pressekonferanse lørdag formiddag at alle passasjerer skal testes.

– De gikk i gang med å kontakt alle i går kveld, etter at de mottok listene. Kvart over ett i natt kom de fram til at de hadde nådd 89 passasjerer. Dette arbeidet fortsetter i dag, sier Kristoffersen.

Som en del av smittesporingen har Hurtigruten funnet ut at en gjest fra forrige seiling testet positivt for coronaviruset etter å ha kommet hjem.

Les også

Petter Stordalen tar over konkurshotell i Bergen

– Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Les også

Halvparten av hotellgjestene forsvant i juni

Ingen med symptomer om bord

I meldingen skriver selskapet også at ingen av de 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet viser tegn på sykdom eller symptomer på coronaviruset.

De fire besetningsmedlemmene som ble bekreftet smittet ble isolert «for flere dager siden», fremkommer det av meldingen.

- Vi har strenge rutiner som gjør at besetningsmedlemmer blir satt i karantene ved tegn på sykdom, uansett symptomer. Helsepersonell har slått fast at det ikke var grunn til å mistenke covid-19 da skipet la til kai i Tromsø på bakgrunn av symptomene de fire i mannskapet hadde. Så fort vi fikk svar på testene, satte både vi og Tromsø kommune umiddelbart i gang tiltak, sier Ege.

Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

Les også

Stordalen legger seg flat etter utspill i E24: – Formulerte meg historieløst

60 i karantene i Tromsø

Omtrent 60 av gjestene som gikk i lang fredag er i karantene i Tromsø. Dette i tillegg til de fire i mannskapet som er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

De to seilingene det gjelder startet henholdsvis 17. og 24. juli.

Neste reise med skipet er ikke planlagt før i starten av september etter at cruiset som skulle seilt fredag ettermiddag er avlyst.

Les pressemeldingen her

Les også:

Les også

Flyselskapet Emirates først ute med coronaforsikrede reiser

Publisert: