Kjendiskonditor Pascal med 10 mill. i utbytte i fjor: – Over all forventning

Pascal Dupuy takker sitt eget TV-program og hardt arbeid for at han solgte søtsaker for over 50 millioner kroner i fjor.

SØT BUSINESS: Konditor og franskmannen Pascal Dupuy har slått seg opp på makroner i Norge, og har aldri solgt så mye som han gjorde i 2018.

Foto: Frode Hansen/VG
Publisert:,

Vi er svært fornøyd med 2018, det har gått overall forventning, sier Pascal Dupuy til E24.

De fire utsalgsstedene pøser ut søtsaker og bakervarer til det norske folk, og i fjor satt Pascal igjen med et resultat etter skatt på 11,6 millioner kroner.

Omsetningen endte på 51 millioner, en økning på 30,7 prosent fra året før.

Franskmannen startet opp i 1995 og har nå fire utsalgssteder i Oslo.

Han driver også mat- og dessertkurs, samt catering og lukkede arrangementer.

Les også

McDonald's solgte burgere for to milliarder i Norge

TV-karriere

De siste årene har Dupuy blitt et stadig mer kjent ansikt for folk flest.

Han har deltatt på både «Skal vi Danse», «Hele Norge baker» og i fjor fikk han sitt eget program «Pascals Konditori» hvor han viser det norske folk hvordan lage søtsaker.

Han sier TV-programmet han er programleder for, bidro til omsetningen.

– Dette er uttelling for hard arbeid gjennom mange år, alltid fokus på smak, kvalitet og valg av de beste råvarer godt hjulpet av TV-serien Pascal Konditori.

De siste ti årene har Pascal tatt ut nesten 37 millioner kroner i utbytte, men 2018 står i særklasse.

– Hadde du trodd nordmenn var så sultne på makroner da du startet opp i 1995?

– Nei det var ikke i mine tanker på det tidspunktet. Men det ble snart klart for meg at nordmenn setter pris på god smak og kvalitet.

Les på E24+ (for abonnenter)

Slik vil pizzagigantene vinne krigen

Forventer et svakere 2019

Restaurant og utelivsbransjen har opplevd en oppsving de siste årene, ettersom folk bruker mer penger på mat utenfor hjemmet.

Det har ført til en stor etablering av både kafeer, restauranter og barer.

Samtidig mener Dupuy konkurransen i markedet ikke er oppfinnsomme nok.

– Konditortrendene har ikke endret seg mye i Norge, og det er trist. Hvis jeg skal være litt slem, ville jeg ha åpnet et bakeri og laget 50 forskjellige bløtkaker. Man må være litt kreativ, og det er veldig lite kreativitet her, uttalte Dupuy til godt.no i fjor.

Men ikke alle virksomheter går like godt, og E24 skrev tidligere i år om at konkursene i restaurantbransjen har økt i første kvartal, og flere eksperter tror konkurstakten vil fortsette.

Også Pascal la ned et utsalgssted i Bygdøy allé i desember 2018. Han utelukker ikke å åpne nye restauranter eller kafeer, men da må lokasjonen og prisen være rett.

Makron-kongen forventer at salget i 2019 vil bli noe lavere enn i fjor, men fremdeles høyere enn i 2017, da Pascal solgte for til sammen 39,1 millioner kroner.

DANSENDE KONDITOR: Pascal Dupuy deltok i 2015 på «Skal vi danse» på TV 2, her sammen med dansepartner Mai Mentzoni.

Foto: Klaudia Lech VG
Les også

Forslag om å fjerne 350-kronersgrensen klart

Les også

Stein Erik Hagen om den nye Orkla-sjefen: – Vi tenker likt og snakker samme språk

Les også

Hard Rock bygger gitar-formet hotell i Florida