Kristin Skogen Lund blir konsernsjef i Schibsted

– Schibsted er et spennende selskap, sier Kristin Skogen Lund. LO-sjefen takker for godt samarbeid.

BYTTER JOBB: Skogen Lund slutter i NHO.

Foto: Torstein Bøe NTB scanpix
 • Hans M. Jordheim
 • André Haugen
 • Johan Nordstrøm
Publisert:

Saken oppdateres!

Kristin Skogen Lund slutter som administrerende direktør i NHO for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group. Hun har tidligere jobbet som kommersiell direktør (2004–2007) og administrerende direktør (2007–2010) i Aftenposten, ett av mediehusene som eies av Schibsted.

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Skogen Lund tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

Magasinet Kapital kåret Skogen Lund til Norges mektigste kvinne i 2011 og 2012.

Lykkeønsking fra LO-sjefen

I en pressemelding takker LO-leder Hans-Christian Gabrielsen for det gode samarbeidet og ønsker henne lykke til i ny jobb.

– Dette var både overraskende og litt trist. Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år. Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser.

Christian Chramer, direktør med ansvar for medlemmer og regioner i NHO, sier til E24 at Skogen Lund har vært svært viktig i utviklingen av NHO og som samfunnsaktør.

Han trekker samtidig frem at Skogen Lund har vært en sterk pådriver for å utvikle NHO, norsk næringsliv og norsk samfunn.

Når det gjelder prosessen videre med å finne en ny NHO-sjef, viser Chramer til at styret i NHO har orientert om at man vil sett i gang en prosess for å finne en ny NHO-sjef. Og at Ole Erik Almlid vil være fungerende administrerende direktør i NHO inntil ny administrerende direktør er på plass.

Kristin Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO frem til 1. desember.

For ordens skyld: E24 er et heleid datterselskap av VG som er heleid av Schibsted.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kristin Skogen Lund
 2. Schibsted
 3. NHO

Flere artikler

 1. Schibsted splittes i to

 2. Finn.no-sjefen slutter

 3. – Har et bankende hjerte for Schibsted

 4. Annonsørinnhold

 5. Andelen av børsverdiene styrt av kvinner firedoblet på ett år

 6. Schibsted sluker finsk rubrikkselskap