Kristin Skogen Lund blir konsernsjef i Schibsted

– Schibsted er et spennende selskap, sier Kristin Skogen Lund. LO-sjefen takker for godt samarbeid.

BYTTER JOBB: Skogen Lund slutter i NHO.

Foto: Torstein Bøe NTB scanpix
 • Hans Jordheim
 • André Haugen
 • Johan Nordstrøm
Publisert:,

Saken oppdateres!

Kristin Skogen Lund slutter som administrerende direktør i NHO for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group. Hun har tidligere jobbet som kommersiell direktør (2004–2007) og administrerende direktør (2007–2010) i Aftenposten, ett av mediehusene som eies av Schibsted.

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Skogen Lund tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

Magasinet Kapital kåret Skogen Lund til Norges mektigste kvinne i 2011 og 2012.

Lykkeønsking fra LO-sjefen

I en pressemelding takker LO-leder Hans-Christian Gabrielsen for det gode samarbeidet og ønsker henne lykke til i ny jobb.

– Dette var både overraskende og litt trist. Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år. Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser.

Christian Chramer, direktør med ansvar for medlemmer og regioner i NHO, sier til E24 at Skogen Lund har vært svært viktig i utviklingen av NHO og som samfunnsaktør.

Han trekker samtidig frem at Skogen Lund har vært en sterk pådriver for å utvikle NHO, norsk næringsliv og norsk samfunn.

Når det gjelder prosessen videre med å finne en ny NHO-sjef, viser Chramer til at styret i NHO har orientert om at man vil sett i gang en prosess for å finne en ny NHO-sjef. Og at Ole Erik Almlid vil være fungerende administrerende direktør i NHO inntil ny administrerende direktør er på plass.

Kristin Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO frem til 1. desember.

For ordens skyld: E24 er et heleid datterselskap av VG som er heleid av Schibsted.

Her kan du lese mer om

 1. Kristin Skogen Lund
 2. Schibsted
 3. NHO
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Schibsted splittes i to

 2. Finn.no-sjefen slutter

 3. – Har et bankende hjerte for Schibsted

 4. Annonsørinnhold

 5. Andelen av børsverdiene styrt av kvinner firedoblet på ett år

 6. Schibsted sluker finsk rubrikkselskap