Svinn kostet bransjen 380 milliarder kroner i fjor – nå tar Amazon grep

Netthandelgiganten legger falske pakker til levering for å sjekke sjåførenes redelighet.

SETTES UT I FALSKE VERSJONER: Amazon planter tomme pakker hos sjåførene, for å sjekke om de driver med tyveri.

Foto: Paul Sakuma AP
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

Amerikanske Amazon tar grep for å avsløre medarbeidere som stjeler pakker på vei til levering, skriver Business Insider.

Netthandelgiganten planter tomme pakker med falske merkelapper i utkjøringsbilene, og teorien er at dersom pakkene ikke kommer tilbake til lageret, betyr det at sjåførene ikke kan stoles på.

Når pakkene skal leveres, skanner nemlig sjåførene merkelappene. Når de skanner en falsk merkelapp, vil de få en feilmelding. Når det skjer, betyr det at pakken ikke er fanget opp i systemet. Dermed kan det gå uoppdaget hen dersom pakken skulle forsvinne.

– Bringer du pakken tilbake, er du uskyldig. Gjør du ikke det, er du en forbryter, sier Sid Shah, en tidligere sjef for DeliverOL, et selskap som leverer pakker for Amazon.

– Det er ment å være en felle ... for å sjekke integriteten til sjåføren, sier en tidligere logistikkmedarbeider i Amazon, som ønsker å være anonym.

Tyveri og svinn er et enormt problem for Amazon og for resten av handelsnæringen, og kostet bransjen nær 47 milliarder dollar – om lag 383 milliarder norske kroner – i fjor, ifølge Business Insider, som viser til National Retail Federation.

Amazon har derfor tatt flere grep for å redusere problemet, deriblant direkte levering i kundenes biler og hjem.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
  2. Amazon

Flere artikler