Halvparten av selskapene betaler flyseteavgift
Skatteetaten opplyser at kun halvparten av selskapene de mener er registreringspliktige for flypassasjeravgiften har registrert seg, skriver VG.
OMSTRIDT AVGIFT: En Boeing 737-783 fra SAS tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen.
– Skatteetaten sender i disse dager ut brev til 21 selskaper som vi mener bør være registrert som avgiftspliktige for flypassasjeravgiften, men som ikke har registrert sen ennå, skriver Arvid Stokke, underdirektør for særavgifter i Skattedirektoratet i en epost til VG.
Flypassasjeravgiften ble innført 1. juni i år. 290 millioner kroner var kommet inn i statskassen 5. september som følge av den omstridte avgiften, skriver avisen. Finansminister Siv Jensen (Frp) skriver i et svar til leder av næringskomiteen på Stortinget at dette beløpet er som ventet, men vil øke ettersom noen bedrifter har vært sene med å rapportere.
Det er uklart hvor mange som faktisk skal betale avgiften. Skatteetaten har anslått at det er rundt 700 såkalte luftbeordrere som flyr fra norske lufthavner, men det er flere virksomheter som er fritatt fra flypassasjeravgiften, skriver avisen videre.
Ryanair trekker flyavgift uten samtykke
Flypassasjeravgiften innføres: Nå blir det dyrere å fly
LO og den gamle sangen om Ryanair
Her kan du lese mer om
Flere artikler
Widerøe skylder på flyseteavgiften etter kraftig resultatfall
– Jeg tror norsk reiseliv lever fint med flypassasjeravgiften
Transportklagenemnda: – Flypassasjeravgiften kan kreves etterbetalt
- Annonsørinnhold
Norwegian utsetter betalingsfristen for passasjeravgift
Husk at det nå er mva på julenetthandel fra utlandet