Fyller opp tanken i tilfelle konkurs

Ledelsen i SAS skal ha beordet å fylle opp tanken til alle selskapets fly, så de kan fly tilbake i tillfelle konkurs, erfarer dansk TV2 finans.

NOK DRIVSTOFF HJEM: Ledelsen i SAS ønsker å frakte passasjerene og flyene sine hjem, og beordret full tank på alle fly, og rådet alle ansatte til ta ut nok penger til å klare seg selv.
Publisert:

Natt til søndag ble det sagt fra flygernes side at de hadde levert et tilbud til ledelsen i SAS som imøtekom alle selskapets krav.

Etter at SAS-ledelsen avviste flygernes tilbud i natt skal stemningen blitt dyster på forhandlingsbordet i København.

Ifølge kilder dansk TV2 har vært i kontakt med avviser SAS-ledelsen pilotenes forslag om en spareløsning som helt «utilstrekkelig».

Les også: SAS: - Vi gir ingen garantier for at vi flyr

Ber ansatte ta med kontanter

Sannsynligheten for at SAS-ledelsen og fagorganisasjonene kommer i havn med en spareplan har krympet tilsvarende.

Nå melder dansk TV2 at SAS-ledelsen har gitt en rekke rodre om hvordan ansatte skal håndtere en eventuell konkurs.

Ledelsen har forberedt seg på en konkurs ved å beordre å fylle opp tanken på alle SAS-flyene for å forsikre seg om at flyene vender tilbake igjen.

I tillegg har alle ansatte som flyr ut fått beskjed om å ta med seg mye kontanter, for å kunne klare seg selv om SAS opphører i dag.

Les også: Dette har du krav på dersom SAS går konkurs

Ingen avtale ennå

SAS bekrefter i en pressemelding at det ikke er inngått noen avtale med foreningene ennå.

- Forhandlingene fortsetter, og som tidligere meddelt skal det finnes en løsning før styret møtes senere i dag, søndag. På møtet skal styret beslutte om forutsetningene for å gjennomføre planen er tilstede. En full gjennomføring er betingelsen for at banker og hovedeiere stiller en kredittfasilitet til rådighet, heter det i pressemeldingen.

- Det jobbes intensivt fram mot styremøtet for å komme til enighet om nye avtaler og dermed sikre SAS' fremtid.

– Ritzau erfarer at forhandlingene om SAS' spareplan fortsatt er i gang fordi flygernes tilbud til selskapet ikke er i nærheten av å oppfylle ledelsens krav, skriver nyhetsbyrået Ritzau tidlig søndag formiddag.

Les også: Bjørn Kjos ble nettopp milliardær - igjen

Redningsplan

Forhandlingene skal komme fram til en løsning for SAS slik at redningsplanen som ble framlagt mandag, kan settes ut i livet. Planen innebærer blant annet salg av eiendeler, nedbemanning med 6.000 ansatte, lønnskutt og endringer i pensjonsordningene.

Redningsplanen er en forutsetning for at SAS skal få den nødvendige kapital fra banker og statene i Sverige, Danmark og Norge. Uten denne kapitalen er det lite sannsynlig at selskapet unngår konkurs i løpet av kort tid.

Lørdag kveld sa ledelsen at den ikke kunne gi noen garantier for at flygingene fortsetter mandag, etter at de hittil har fastholdt at de flyr som vanlig mandag.

– Vi kan ikke gi noen garantier om at vi flyr framover. Søndag fatter styret sin beslutning om hvordan fremtiden ser ut, sa pressesjef Elisabeth Menzi til svenske Expressen.

Ordknappe om søndagen

Partene i SAS-forhandlingene er stille om hva som foregår på forhandlingsbordet.

Søndagens møter er i full gang, men foreningene og SAS-ledelsen vil ikke kommentere innholdet i forhandlingene overfor E24.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no