Taper millioner på grunn av ulykkestunnelen

Eieren av Park Hotel Vossevangen fortviler etter ulykken i Gudvangatunnelen.

TAPER STORE PENGER: Jan Bruse Andersen ved Park Hotel Vossevangen forteller at den lokale turistnæringen taper millioner på grunn av stengningen i Gudvangatunellen.

Helgesen, Kristian / Park Hotell Vossevangen
  • Eirik Winsnes
Publisert:

- Vi taper en halv million i uken på tapt trafikk nå og hvis det fortsetter kan vi komme til å tape 4 millioner kroner. Bare forrige uke gikk vi glipp av 1600 lunsjgjester, sier Jan Bruse Andersen til E24.

Han er innehaver og sjef ved Park Hotel Vossevangen i Voss, et av mange hoteller som nå lider på grunn av den stengte Gudvangatunnelen.

- Så flott vi tenkte det skulle bli...så blir det ødelagt av en slik hendelse, sier Bruse Andersen, og legger til:

- Jeg tror turistnæringen i området fort kan tape 20 millioner på dette.

Saken ble først omtalt av Avisa Hordaland.

Etterlyser handling

En drøy uke etter ulykken i Gudvangatunnelen, er det fortsatt uvisst når den igjen vil åpne. Stengningen gjør at turister som kommer med cruiseskip som legger til kai i Flåm, i mange tilfeller må kjøre flere timer lange omveier for å nå destinasjoner i Sogn.

Det har ført til et dramatisk fall i besøkstallene for mange hoteller, restauranter og opplevelsesbedrifter.

- Det er ingen som tar ansvar for situasjonen, ingen som gidder, sier Bruse Andersen, som mener det burde vært satt inn en ferje mellom Flåm og Gudvangen som kunne fraktet busser.

- Det er det enkleste og det var det vi gjorde i alle årene før tunnelen kom, sier han.

Bruse Andersen understreker at mange bedrifter lider atskillig mer enn hans hotell og sier de i fellesskap kommer til å søke erstatning fra transportselskapet og staten for tapene de lider.

Permitterer ansatte

Bergens Tidende har snakket med flere hoteller i Indre Sogn. Ved Gudvangen Fjordhotell har de allerede begynt å permittere ansatte.

- Det er helt forferdelig. Vi skulle egentlig hatt de to beste ukene i sesongen akkurat nå, og så skjer dette, sier direktør Olav Hylland til avisen.

Regionsjef i Statens Vegvesen Region Vest, Helge Eidsnes, sier til avisen Hordaland at de anslår tunnelen vil åpne om fire uker. Et ferjesamband er ikke aktuelt for øyeblikket.

- Akkurat nå er det ingen ferjer tilgjengelig. Og selv om det skulle bli det etter hvert, stiller vi oss spørsmål om hvor effektivt det vil være for trafikkflyten, sier han.

Les også:

Publisert:

Flere artikler