Foodora har fått varsel av Arbeidstilsynet

Matleveringstjenesten Foodora må bli bedre på helse, miljø og sikkerhet, heter det i en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet.

ROSA SYKLISTER: Foodoras ansatte har blitt en del av bybildet i Oslo.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Ingenting var overraskende. Vi har oppfylt flere av påbudene allerede, men mangler å få på plass verneombudet, kartleggingen og arbeidsmiljøutvalget, sier Foodoras norgessjef Carl Tengberg til Dagens Næringsliv.

Tengberg sier at varslene Arbeidstilsynet kommer med, stemmer godt med det selskapet og Arbeidstilsynet diskuterte under tilsynet i slutten av mai.

Foodora er et selskap med sykkelbud som har rosa hjelmer og matbokser. Det ble startet opp i Oslo i fjor høst. Matleveringstjenesten har for øyeblikket rundt 250 ansatte. Syklistene er gjerne unge studenter som jobber deltid. I tilsynsrapporten er ikke Arbeidstilsynet helt fornøyd med måten Foodora ivaretar sikkerheten på.

– En bra syklist er en sikker syklist. Vi forsøker å overholde en viss leveringstid, men det skal på ingen måte gå på bekostning av sikkerheten. Vi er i kontinuerlig kontakt og dialog med syklistene våre og snakker med dem for å gjøre dem bevisste på risikoene, sier Tengberg.

Les også

Flere Nav-ansatte anklages årlig for snoking

Les også

SAS angriper Norwegian i svar til regjeringen

Les også

350 søkte på 13 stillinger i bygd med bare syv fastboende

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsmiljøloven
  2. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. Opprør rundt svenske Foodora – anklages for lønnsdumping

  2. Fagforeningsboom i Foodora: – Får nærmest senebetennelse

  3. Foodora-syklistene trapper opp streiken

  4. Foodora-streiken er over

  5. Foodora taper mer i Norge