Norwegian og SAS tilbyr strandede Flyr-passasjerer billigere billetter hjem

Strandede Flyr-passasjerer kan få kjøpe billigere billetter hjem med Norwegian, opplyser selskapet til NTB. SAS gjør det samme.

Norwegian kommer strandede Flyr-passasjerer til unnsetning.
  • NTB-Isabel Bech
Publisert:

– De får et eget avslag. Dettet gjelder de som er strandet ute og som skal hjem de nærmeste ukene, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

Tilbudet gjelder returer fram til 15. februar.

Flyr-passasjerer som ønsker å benytte seg av tilbudet, må kontakte kundesenteret til Norwegian der de får hjelp til å bestille billetter.

SAS opplyser i en pressemelding at de også gjør det samme.

– SAS har gjennom mange tiår bistått med å få skandinaver hjem i ulike kriser, og vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å hjelpe også denne gangen. Det er en beklagelig situasjon som har oppstått for Flyr, og vi ønsker å gjøre vårt for å få de strandete passasjerene hjem, sier Tonje Sund, pressesjef i SAS i Norge.

Veldig fullt

Tuman advarer imidlertid om at de har svært fulle flygninger de neste dagene.

– Vi har veldig fulle fly selv på de destinasjonene Flyr har fløyet til. Vi klarer ikke å sette opp ekstra fly sånn som det ser ut nå, og det er få ledige seter på flyene våre.

Han tror en del Flyr-kunder har bestilt billetter med Norwegian de siste dagene.

– Vi har solgt mye billetter de siste par dagene, sier han.

Strandet på Gran Canaria

Etter planen skulle en Flyr-avgang fra Oslo til Gran Canaria gå onsdag. Denne er naturlig nok avlyst, og passasjerer som eventuelt skulle til Norge med returflygningen, kommer seg dermed ikke hjem.

Det kan imidlertid bli vanskelig å komme seg hjem de neste dagene, også med Norwegian.

– Både i morgen og i overmorgen er vi så godt som utsolgt på flygninger fra Gran Canaria, sier Tuman.

SAS har foreløpig ikke tatt stilling til om de tar lignende grep.

– Vi har ikke mottatt noen henvendelse per nå, men dersom dette kommer, skal vi naturligvis ta stilling til det, sier kommunikasjonsansvarlig Tonje Sund til NTB.

Publisert:

Her kan du lese mer om