Anklager mot Strauss-Kahn kan smuldre opp

Anklagene mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn om voldtektsforsøk i USA ser ut til å smuldre opp. Tilsvarende anklager i Frankrike studeres nå av myndighetene i Paris.

LØSLATT: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn forlater sin leide luksusleilighet i New York onsdag. forrige uke ble han løslatt fra husarresten, men har ikke tillatelse til å reise fra USA.
Publisert:

Strauss-Kahns forsvarere møtte onsdag folk fra påtalemyndigheten i New York for å drøfte påstandene fra en stuepike på et hotell i byen om at han forsøkte å voldta henne. Det var ikke kjent hva som ble sagt, men en av forsvarerne betegnet møtet som konstruktivt.

Men ifølge nyhetsbyrået Reuters øker spekulasjonene om at påtalemyndigheten kan bli nødt til å frafalle siktelsen mot Strauss-Kahn.

Hovedårsaken er avsløringer om at den 32 år gamle stuepiken tidligere har løyet om angivelige seksuelle overgrep mot henne.

Hun har også kommet med motstridende forklaringer om hva som skjedde på hotellet der Strauss-Kahn bodde i midten av mai. Anklagene hun satte fram, førte til at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef og fikk en mulig politisk framtid i Frankrike ødelagt.

Dominique Strauss-Kahn er fransk, og i hjemlandet har forfatteren og journalisten Tristane Banon anmeldt ham for et voldtektsforsøk som skal ha funnet sted i Paris i 2003. Tjenestemenn i det franske rettsvesenet sa onsdag at anmeldelsen er under gransking.

Les også: DSK anmeldes i Frankrike

Publisert: